Pri Dubrovniku iščejo še dve osebi: Prevrnjenih več kajakov, izletnike iskali do noči, nato akcijo ustavili

M.R.
25.09.2023 21:08

Pri Dubrovniku so popoldne lokalni prebivalci opazili več prevrnjenih kajakov. Devet ljudi so našli, še najmanj dve osebi pa iščejo, a so zaradi noči iskanje za danes ustavili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dubrovnik
Reuters

Hrvaški mediji poročajo, da so policiste o zapuščenih kajakih na morju na zunanji strani otoka Lokrum obvestili okoli 15.20. Osem oseb so precej hitro našli in rešili iz morja ter jih prepeljali na kopno. Med njimi je bil tudi en otrok. 

Kajaki naj bi se prevrnili na zunanji strani otoka Lokrum pri Dubrovniku.
Natalija Jurše

Iskalno akcijo so razširili na območje Koločepskega kanala proti otoku Koločep, Orašacu in Zatonu. Zvečer so našli še eno osebo. V iskanju so sodelovali lokalne izletniške ladjice, čolni, policijsko plovilo in ladja dubrovniške kapitanije ter gasilci.

 

A so okoli 20. ure iskalno akcijo zaradi mraka ustavili in jo bodo nadaljevali v torek zgodaj zjutraj, še poročajo hrvaški mediji. 

Najverjetneje so se izletniki prevrnili zaradi visokih valov, piha tudi močan veter, ki je v sunkih pihal tudi s hitrostjo do 80 kilometrov na uro. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta