Primer Omerzu: Sodnik kriv zalezovanja

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
04.10.2019 14:13

Višjega sodnika Stanko Omerzu, predsednika mariborskega delovnega sodišča, je sodnica Karmen Krajnc obsodila na pol leta pogojne kazni in mu izrekla prepoved približevanja oškodovanki. Če jo bo prekršil, bo moral v zapor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vesna Lovrec

Štiri ure je predsednik mariborskega delovnega sodišča Stanko Omerzu danes razlagal, da ni kriv zalezovanja ženske iz Slovenske Bistrice. Ker je sodnica Karmen Krajnc tudi ta del procesa zaprla za javnost, podrobnosti njegovega zaključnega govora niso znane. Ko ga je sklenil, je zapustil sodišče, zato je za dejstvo, da ga je sodišče nepravnomočno spoznalo za krivega kaznivega dejanja, izvedel iz druge, odvetnikove roke.  
Sodnica Krajnčeva ga je obsodila na pogojno kazen šest mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let. V tem je sledila predlogu tožilke Ivanke Slana, sicer pa je kazen zanj še zaostrila. Poleg pogojne kazni mu je izrekla še varnostni ukrep prepovedi približevanja in komuniciranja z oškodovanko. Dve leti se ne sme približati ne bloku, kjer oškodovanka stanuje, ne stavbi, kamor Slovenjebistričanka hodi v službo. Če bo to prekršil, mu sodišče lahko pogojno obsodbo prekliče in bo moral sodnik Omerzu v zapor.
Poročilo z izreka sodbe sledi ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta