Primer ubite deklice Danke v slepi ulici: Osumljeni, ki je do zdaj molčal, se je izrekel za popolnoma nedolžnega

Va
04.06.2024 16:18

Dveletnica je izginila 26. marca v okolici Bora v Srbiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ta fotografija deklice je prva obkrožila regijo, ko je Danka Ilić izginila. 
Mup Srbije

Enega od osumljenih, Srđana Jankovića, so danes, več kot dva meseca od domnevnega zločina, zaslišali na višjem javnem tožilstvu v Zaječarju. V triurnem zaslišanju je zanikal kakršnokoli odgovornost za kaznivo dejanje, ki se mu očita, poročajo srbski in hrvaški mediji. 

Kot je znano, je dveletna Danka Ilić izginila 26. marca v okolici Bora v Srbiji, ko naj bi se bila nenadoma oddaljila z dvorišča, kjer je bila z mamo in bratom. Vanjo naj bi bila nekaj minut zatem, ko sta bila na terenu, z avtom trčila delavca borskega Vodovoda Janković in Dejan Dragijević.

Dragijević je bil organom pregona priznal uboj in povedal, da sta zadavljenega otroka (deklica je bila po trku še živa) s kolegom odvrgla na divjem odlagališču - od tam naj bi bili pozneje truplo prestavili na še neznano lokacijo. 

Preiskava je od takrat naprej v slepi ulici. Trupla nesrečnega dekletca niso našli. Portal Nova.rs pa je pred dnevi navajal neuradne informacije s tožilstva, da niti eden od več kot 500 vzorcev, odvzetih iz službenega avtomobila osumljenih (zunaj in znotraj), ne odgovarja DNK-ju male Danke.    

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta