Odvetnik razkril, ali bosta storilca odgovarjala za smrt 2-letne Danke v primeru, da njenega trupla ne najdejo

STA, A.L.
08.04.2024 13:33

Kot je dejal, sodobna tehnologija in vsi doslej zbrani dokazi omogočajo pregon osumljencev, a poudarja ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iskanje trupla Danke Ilić.
Instagram/mup Srbije

Dveletna Danka Ilić, katere izginotje je bilo prijavljeno 26. marca, je bila žrtev zločina. Spomnimo, večdnevno iskanje deklice se je končalo s priznanjem dvojice, da sta jo najprej zbila z avtomobilom, nato pa jo naložila v avto in njeno truplo odvrgla na divjem odlagališču. Policija medtem sumi tudi, da je eden od osumljencev njeno truplo kasneje prestavil na drugo lokacijo.

Odvetnik Predrag Savić je danes dejal, da je na podlagi doslej zbranih dokazov mogoče preganjati osumljenca za umor 2-letnice, tudi če njenega trupla ne bodo našli, poroča Blic.

"Imamo izpovedi storilcev in sostorilcev pri prikrivanju kaznivega dejanja, imamo veliko drugih dokazov, povezanih s prometno nesrečo, kri na avtu, asfaltu ... Možno je narediti rekonstrukcijo nastanka prometne nesreče, iz katere bo razvidno, da je bila nesreča takšna, da ni mogla povzročiti smrti, ker je voznik vozil s hitrostjo 20 kilometrov na uro. Na podlagi vseh teh dokazov je zelo verjetno, da je bila Danka Ilić umorjena na način, kot je priznal eden od obtoženih," je povedal odvetnik.

Kot je še dejal Savić, sodobna tehnologija in vsi doslej zbrani dokazi omogočajo pregon osumljencev, a poudarja, da bi bila kakovost dokazov močnejša in verodostojnejša, če bi truplo našli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta