Umor na Potoku: "Samo bolan človek lahko naredi kaj takega"

Primož Knez/Dnevnik
23.02.2020 19:34

V kraju Potok na Dolenjskem je opoldne 31-letnik z nožem ubil svojo 28-letno partnerico in si želel soditi sam, a bil pri tem neuspešen. Neuradni motiv je ljubosumje, saj sta se nameravala raziti

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dolenjskanews

"Samo bolan človek lahko naredi kaj takega. Niti ne vem, kako jo je napadel. Bilo je toliko krvi ..." je ves skrušen pripovedoval oče umorjene 28-letnice iz kraja Potok v občini Straža na Dolenjskem, sicer le nekaj kilometrov iz Novega mesta ob reki Krki. Doma se ukvarjajo z usnjeno galanterijo, 28-letna Romana je skupaj s partnerjem, 31-letnim Borutom, živela pri njih. "Saj ne vem, dobra štiri leta sta skupaj in živela sta pri nas. Da bosta šla narazen, sem izvedel pred časom. Česa drugega pa niti nisem vedel, nisem hotel drezati v njune zadeve. Zdaj pa tole," je vse, kar je še lahko povedal sogovornik.
Umorjena je s sedanjim partnerjem in očitno tudi krvnikom imela hčerko, od prej še enega sina, oba sta še zelo majhna. Zločin se je okoli poldneva zgodil na njunem domu, 31-letnik naj bi bil partnerko ubil z nožem, nato pa se je očitno v želji po samomoru porezal tudi sam, a so ga reševalci rešili in se zdravi v bolnišnici in po neuradnih informacija ni v smrtni nevarnosti.
Več podrobnosti pa ni znanih. Tudi policija je namreč z informacijami še zelo skopa, prav tako o ljubosumju kot o neuradnem motivu za strahotni zločin, ki je danes pretresel vas z zgolj okoli 250 prebivalci. "V tem trenutku lahko potrdimo, da na območju občine Straža obravnavamo okoliščine nasilne smrti 27-letne ženske. O dogodku smo bili obveščeni nekaj pred 12. uro. Ženska je umrla na kraju dogodka, eno osebo pa so reševalci odpeljali v bolnišnico. Na kraj dogodka so bili takoj napoteni policisti in ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto, ki opravljajo ogled in ugotavljajo vse okoliščine nasilne smrti. Na ogledu sta tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Več informacij bomo posredovali po zaključeni preiskavi," je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto Alenka Drenik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta