Umor na Potoku: Zabodel jo je iz bolestnega ljubosumja

Tamara Krivec, Dnevnik
24.02.2020 19:43

Mlado mamico je njen (nekdanji) partner v nedeljo najmanj šestkrat zabodel v prsi in hrbet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dolenjskanews

Nekaj manj kot 250 prebivalcev vasi Potok v bližini Novega mesta je včeraj okoli poldneva povsem pretresla družinska tragedija. Triintridesetletni Borut T. je namreč med prepirom svojo šest let mlajšo (nekdanjo) izvenzakonsko partnerko Romano M. z nožem večkrat zabodel tako močno, da je izkrvavela na kraju napada.
"Obdukcija še ni končana, smo pa doslej ugotovili, da je osumljenec žrtev najmanj štirikrat zabodel v prsi, še dvakrat pa v hrbet," je medijem o prvih ugotovitvah kriminalistične preiskave povedal vodja novomeške kriminalistične policije France Božičnik. Žrtev je imela po rokah še številne vreznine oziroma obrambne rane. V bližini kraja napada so našli več daljših kuhinjskih nožev, ki so jih že poslali v Nacionalni forenzični laboratorij (NFL).
Moškega so policisti in kriminalisti našli na hodniku v hiši. Že prej se je nekajkrat zabodel v prsi in se porezal po vratu, še dvakrat se je v trebuh zabodel vpričo policistov. Samomor mu vendarle ni uspel. Z rešilcem so ga odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi. "Trenutno je v umetni komi, njegovo stanje je stabilno," je pojasnil Božičnik. Ko bodo razmere to dopuščale, ga bodo pridržali in ga odpeljali k preiskovalnemu sodniku. Policisti dejanje preiskujejo kot umor, za kar je zagroženih najmanj 15 let zapora.
Motiv za zavržno dejanje je po navedbah vodje novomeških kriminalistov glede na prva zbrana obvestila bolestno ljubosumje osumljenca, že danes smo pisali, da naj bi bila 27-letna Romana skušala partnerja zapustiti. "Dobra štiri leta sta bila skupaj, živela sta pri nas. Da bosta šla narazen, sem izvedel pred časom. Česa drugega niti nisem vedel, nisem hotel drezati v njune zadeve," je že včeraj ves skrušen za Dnevnik spregovoril žrtvin oče. Dvojica je imela majhnega otroka, Romana je imela enega še od prej. Na srečo nista bila priči krvavemu dejanju, zanju bodo poskrbeli bližnji svojci. Policija na naslovu, kjer je družina živela, še ni intervenirala, so pa 33-letnika enkrat obravnavali zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe, a žrtev takrat ni bila partnerka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta