V Peruju prijeli Bošnjaka, pri katerem so našli 800 paketov kokaina

M.R.
09.01.2019 17:20

Perujska policija je v luksuznem naselju v mestu Truhuljo izvedla hišno preiskavo, v kateri je pri bosanskem državljanu in domačinu odkrila 800 paketov kokaina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Reuters

Policija je presenetila Bošnjaka Smaila Šikala in Perujca Javierja Aníbala Roquea Montesinosa, ki je bil z njim. Perujski mediji poročajo, da naj bi bilo v vsakem paketu 1,08 kilograma kokaina, ki je bil namenjen v Evropo, vrednost droge pa naj bi znašala okoli 800 milijonov dolarjev (slabih 694 milijonov evrov). 
Največje pakete so našli v omari na drugem nadstropju luksuzne stavbe. Zaplenili pa so tudi dva avtomobila in tovornjak, s katerim bi morali transportirati drogo. 
Akcija je sledila nekajdnevni preiskavi, je povedal šef oddelka za boj proti drogam pri perujski policiji in dodal, da so imeli številni paketi s kokainom odtisnjen logotip BH. Ključne informacije je policija dobila preteklo soboto, ko so izvedeli, da se pripravlja prevzem pošiljke mamil. Poleg tega so izvedeli, da naj bi v prvih urah paketi prihajali tudi v avtomobilih in kovčkih. 
To pa ni prvič, da je oddelek za boj proti drogam prijel kakšnega bosanskega trgovca z drogo. Julija 2016 je po poročanju srbskega časopisa Blic policija prijela 57-letnega Zorana Mihailovića Jakšića, ki ga je ameriška agencija za boj proti drogam (DEA) iskala zaradi tihotapljenja droge in umora. Jakšić je bil vodja kriminalnega klana "Amerika", v Limi pa so ga obsodili na 20-letno zaporno kazen, ker je financiral tihotapsko mrežo, ki je v tej državi delovala že od 90. let preteklega stoletja. 
Oblasti ne izključujejo povezav med Šikalom in omenjenim Jakšićem. Šikalo naj bi se v soboto pripravljal, da zapusti Peru in odpotuje v Ekvador, pri tem pa ni sumil, da ga agenti čakajo v zasedi. Njegova aretacija je sicer del "Operacije policija Amerika", ki jo pomaga koordinirati DEA.
Še pred to aretacijo je perujska policija v mestu Guadalupe odkrila 472 paketov iste droge, pri tem pa sta bila prijeta dva Perujca. Skupno je policija prijela štiri ljudi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta