V Španiji skrivnostno izginila 40-letna Ana Knežević, v njeno stanovanje je vstopil moški s čelado na glavi

M.R.
15.02.2024 14:36

V Madridu je 2. februarja izginila 40-letna ameriška državljanka Ana Knežević, ki sicer živi in dela na Floridi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Madridu pogrešana ameriška državljanka Ana Knežević
Asociacion Sos Desaparecidos

Kot pogrešana oseba je prijavljena na strani španskega notranjega ministrstva, njena prijateljica Sanna Rameau, ki sicer živi v New Yorku, pa je zagnala svojo iskalno akcijo. Pogovarjala se je z Aninimi sosedi v Madridu, da bi izvedela, ali se je tam v dneh pred njenim izginotjem zgodilo kaj nenavadnega, poroča spletni portal Nova.rs.

Pogrešana Ana je prijateljici Rameau, ko sta se zadnjič slišali, povedala, da bo večer zaradi slabega vremena preživela doma. Naslednji dan pa je z Aninega telefona dobila čudna sporočila, v katerih je pisalo, da je na ulici spoznala človeka, s katerim naj bi se odpravila v letovišče, ki je od Madrida oddaljeno dve uri. Skušala ji je odgovoriti, a sporočila niso prišla do cilja. Anin telefon je bil ugasnjen. Podobna sporočila, nekatera so bila v španskem jeziku, je prejel tudi Anin brat. Ta meni, da so bila sporočila v španščino prevedena s pomočjo avtomatskega prevajalnika.

Rameau je bila v skrbeh in je zato poklicala Anino sestro in prijatelje, a nihče ni imel o njej nobenih informacij. "Skušala sem ji odgovoriti in ji povedati, da me skrbi, da ni bila slišati prepričana. Moja sporočila niso prihajala. Ni odšla sama, odpeljana je bila nekam proti svoji volji, ne vem pa, kdo jo je odpeljal," je povedala zaskrbljena prijateljica, ki je njeno izginotje prijavila tudi na spletni strani GoFoundMe.

Anini sosedje so Rameau povedali, da so na posnetkih varnostnih kamer pred stavbo in tudi v dvigalu videli sumljivega človeka s čelado, ki naj bi s črnim sprejem poškropil nadzorne kamere, nato pa vstopil v Anino stanovanje. Prijateljica tako sumi, da jo je prav on proti njeni volji nekam odpeljal.

Policija je Ano iskala v njenem stanovanju, a je tam ni bilo. Stanovanje je bilo zaklenjeno, v njem pa ni nobenih sledi nasilnega vstopa. Našli so njen potni list, prenosnik in druge stvari. Španska policija nadaljuje s preiskavo, v iskanje pa se je vključil tudi ameriški zvezni preiskovalni urad FBI. Britanski časnik Daily Mail pa še poroča, da naj bi Anin nekdanji mož David Knežević odpotoval v Srbijo in naj ne bi želel sodelovati v preiskavi. Par naj bi se sicer ločil pred kratkim, ločitev pa naj bi bila težka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta