V stanovanju našli mrtvega 34-letnega soustanovitelja izredno priljubljenih aplikacij

A.L.
17.12.2018 08:49

Poleg trupla so policisti našli pripomočke za jemanje drog.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Svet pretresa novica, da je umrl Colin Kroll, soustanovitelj priljubljenih aplikacij Vine in HQ Trivia. 34-letnika so včeraj mrtvega v njegovem newyorškem stanovanju našli policisti. Vzrok smrti še ni znan, preiskovalci pa za zdaj ne izključujejo možnosti, da je Kroll umrl zaradi prevelikega odmerka drog.
Policiste je včeraj poklicala partnerka 34-letnika, ki je bila v skrbeh, ker se Kroll ni oglašal na telefon. Ob prihodu policistov Colin Kroll ni več kazal znakov življenja, ob njegovem truplu pa so odkrili pripomočke za jemanje drog - kokaina in heroina.
{embed_youtube}https://youtu.be/I9THEFZmvHs{/embed_youtube}
34-letnika je svet poznal predvsem kot soustanovitelja priljubljenih aplikacij za mobilne naprave Vine in HQ Trivia, ki ju je ustvaril s prijateljem Rusom Yusupovom. Aplikacijo Vine sta prijatelja svetu predstavila leta 2012. S pomočjo omenjene aplikacije so uporabniki lahko snemali videe, dolge 6 sekund. Še pred uradnim izidom je Vine kupilo družbeno omrežje Twitter, kar je prineslo še večji uspeh.
{embed_youtube}https://youtu.be/TzZUUoR638M{/embed_youtube}
V časih, ko je bila apliakcija Vine najbolj priljubljena, jo je uporabljalo okoli 200 milijonov ljudi po vsem svetu. 
Aplikacija HQ Trivia je kviz, namenjen več igralcem, ki uporabnikom omogoča tekmovanje v odgovarjanju na vprašanja. Težavnost vprašanj se postopoma zvišuje, HQ Trivia pa je omogočala tudi organizirana tekmovanja, kjer so zmagovalci tudi zaslužili.
Sicer pa je bilo obdobje pred smrtjo za 34-letnika precej mračno. Eden od zaposlenih je zoper Krolla vložil pritožbo, priljubljenost aplikacije HQ Trivia je v zadnjem času drastično upadla, soočal pa se je tudi z očitki, da je slab šef.
Vzrok smrti policisti še preiskujejo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta