(VIDEO) Italijanski orožniki pri Slovencu odkrili 40 kilogramov kokaina, v angleškem Dovru aretirali Koprčana

Goriški orožniki so v noči s sobote na nedeljo, nedaleč od kontrolne točke na nekdanjem mejnem prehodu Vrtojba, v slovenskem tovornjaku odkrili 40 kilogramov izredno čistega kokaina. Gre za enega večjih zasegov prepovedane droge v tem obmejnem območju. Droga, skrita v praznem rezervoarju, naj bi bila na črnem trgu vredna deset milijonov evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

V noči na nedeljo se je čez nekdanji mejni prehod Vrtojba voznik pripeljal z belim tovornjakom slovenske registracije. Goriški orožniki, ki v teh tednih tudi na italijanski strani meje preverjajo, ali vozniki spoštujejo ukrepe za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, so postali pozorni na slovenski tovornjak zaradi nenavadne ure. Kontrolno točko (razen izjem) prehajajo le dnevni delovni migranti, dovoljen pa je tudi tovorni promet.
{embed_youtube}https://youtu.be/2AcWnNq501k{/embed_youtube}
Sledili so mu po cesti proti Vilešu in ga na avtocestnem izogibališču ustavili. Najprej so ugotovili, da na tovornjaku ni bilo tovora, kar se jim je zdelo takoj sumljivo, voznik, 46-letni slovenski državljan A. D., ni imel niti dokumentov, s katerimi bi upravičil pot. Zato so se lotili podrobne preiskave in na pomoč poklicali tudi preiskovalce. Kmalu so ugotovili, da imajo pred seboj človeka, sicer poklicnega voznika, ki se je že večkrat znašel na drugi strani zakona. Obravnavali so ga že zaradi delovanja v hudodelski združbi in vodenja prebežnikov, zlorabe prostitucije in poslov s prepovedanimi drogami, so sporočili karabinjerji.
Odločili so se za podroben pregled vozila in najprej ugotovili nekatera odstopanja pri indikatorju goriva na rezervoarju. Ko so orožniki potrkali po pločevini enega od rezervoarjev, je zvok nakazal, da v njem ni goriva. Ko so dvignili pokrov rezervoarja, je bilo takoj jasno, da je v njem prepovedana droga. Zagledali so tri večje modre in rdeče nakupovalne torbe in skladovnico črnih omotov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta