(VIDEO) Neverjetna sreča! Fasadna plošča, ki je padla z zgradbe, bi lahko tudi ubila goste v kavarni

A.L.
21.12.2021 15:18
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Včeraj bi se lahko popoldansko uživanje ob kavi na eni od teras v Zagrebu končalo tudi tragično. Kot je razvidno s posnetka nadzorne kamere, je na polno teraso gostinskega lokala, v neposredno bližino gosta s telefonom v roki in natakarja, z višine padla fasadna plošča. Hrvaški mediji pišejo, da sta v objektu tudi vrtec in osnovna šola, fasadna plošča pa se ni prvič odlomila.

Že v začetku leta so pri Telegramu pisali, da je več fasadnih panojev padlo na dvorišče, točno tja, kjer hodijo otroci in kjer se vsakodnevno sprehodi mnogo ljudi. Starši so takrat sprožili peticijo in prosili za takojšen odziv pristojnih. A tudi to ni bilo prvič, ko bi se poleg stavbe lahko zgodila huda nesreča. Objekt, s katerega so padle plošče, je bil namreč poškodovan ob potresu v Petrinji, leta 2019 pa sta se v prostorih, kjer je vhod v vrtec, podrla tudi strop in kovinska konstrukcija, ki ga je držala.

Januarja letos, ko je funkcijo zagrebškega župana še opravljal Milan Bandić, so na mestni občini odgovorili na poizvedbe Telegrama in sporočili, da so statiki takoj po petrinjskem potresu začeli pregledovati izobraževalne ustanove in ugotovili, da gre le za manjšo "lepotno škodo" in da večje škode v šolah in vrtcih ni.

Izkazalo se je, da je objekt v lasti Privredne banke Zagreb. Tam so odgovorili, da so zagotovili odstranitev poškodovanih plošč.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta