(VIDEO) Policista v Mostarju zaradi kršenja policijske ure napadla mlajšega moškega, kamera je vse posnela

Gr.G.
12.04.2021 09:29
Po udarcih naj bi moškega odpeljali na policijsko postajo, kjer so mu očitali kršenje policijske ure.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Na spletu je zaokrožil posnetek nadzornih kamer, na katerem je mogoče videti, kako dva uniformirana policista pretepata mlajšega moškega. Nočno nasilje naj bi bilo posneto v Mostarju, poročajo hrvaški in bosanski spletni mediji, kamera naj bi bila nameščena nad vhodom v stanovanjski objekt.

Iz časovnega žiga je mogoče razbrati, da je posnetek nastal 10. aprila v večernih urah, prikazuje pa, kako do vhodnih vrat priteče mladenič, za njim sprva en policist, nato pa še njegov kolega. Prvi policist z roko dvakrat udari moškega, nato ga potisne ob tla, kjer vanj še večkrat brcne, drugi policist pa se ga prav tako loti z rokami. 

Po pretepu naj bi moškega odpeljali na tamkajšnjo policijsko postajo, kjer naj bi mu očitali kršenje policijske ure, sredi noči pa naj bi smel sam oditi domov brez zdravniškega pregleda. Ker je moškega doma obšla slabost, se je po poročanju bosanskih medijev kasneje sam odpravil do mostarske bolnice, kjer so mu potrdili nekatere poškodbe.

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Hercegovaško-neretvanske županije je potrdil, da so nasilna policista umaknili z dolžnosti, zoper njiju pa uvedli preiskavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta