(VIDEO) V Dalmaciji zaradi ogrožanja gašenja požara priprli Slovenca: Kaj je storil?

STA, M.R.
10.07.2024 11:41

Hrvaška policija je zaradi ogrožanja gašenja požara na otoku Murter priprla 48-letnega slovenskega državljana. Sumijo ga, da je minuli petek upravljal dron ravno nad območjem, kjer so pristojne službe gasile požar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dron Slovenca je letel na območju, kjer so požar gasili kanaderji.
Sašo Bizjak

Zaradi istega kaznivega dejanja je policija vložila kazensko ovadbo še proti enemu storilcu. Hrvaški policisti so zaradi suma, da je 48-letni Slovenec storil kaznivo dejanje ogrožanja posebnih vrst prometa, izvedli kriminalistično preiskavo, so v torek sporočili s šibeniško-kninske policijske uprave.

Osumljenec je minuli petek okoli 16. ure v kampu Kosirina upravljal dron ravno med intervencijo oz. med letenjem kanaderjev, ki so sodelovali pri gašenju požara. To je počel brez odobritve pristojnih organov in ob kršenju prometnih predpisov, s čimer je ogrožal zračni prostor, je še sporočila policija.

Po končani preiskavi so proti njemu vložili kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Šibeniku in ga pridržali.

Šibeniško-kninska policija je danes sporočila, da so zaradi istega početja priprli še eno osebo, 33-letnika. Ta je požar po navedbah policije snemal nedaleč od kampa Kosirina in uro kasneje kot 48-letni Slovenec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta