(VIDEO) V Turčiji prijeli vodje balkanskih narkokartelov

J.K.
19.11.2023 16:38

Mediji pišejo, da bodo prijetja imela velike posledice za balkanski narkokartel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ali Yerlikaya/x

Turška policija je v soboto v Carigradu prijela hrvaškega državljana Nenada Petraka. Hrvaški mediji pišejo, da gre za šefa narkokartela v Splitu. Turški notranji minister Ali Yerlikaya je na družbenih omrežjih sporočil, da je Petrak vodja mendarodne kriminalne združbe, ki tihotapi drogo iz Južne Amerike v Evropo. 

Kot poroška hrvaški portal index.hr, je Petrak poslovnež iz Zagreba, ki ga policija išče tudi zaradi sodelovanja pri poskusu umora Josipa Čubelića. Bosanska policija je prijela tudi njegovega sodelavca Filipa Romića, ki se je vrnil z Dubaja, kjer se je skrival. 

Danes je Yerlikay sporočil, da so ujeli še enega hrvaškega državljana, za katerim je bila razpisana interpolova tiralica. Gre za Christiana Palića, ki naj bi bil vodja zahodnobalkanskega dela mednarodnega narkokartela. Mediji pišejo, da je Palić tudi imel ključno vlogo pri pranju denarja. Tiralico za njim so razpisale Brazilija, Hrvaške in še nekaj drugih evropskih držav, piše index.hr. Turške oblasti naj bi ga že dolgo opazovale, prijeli so ga v sklopu akcije KARTEL 3. 

"Želim si, da bi naš narod vedel, da smo odločni pri očiščenju Turčije od nacionalnih in mednarodnih organiziranih kriminalnih skupin," je po akciji dejal turški notranji minister Ali Yerlikaya. Mediji pišejo, da bodo prijetja imela velike posledice za zahodnobalkanski narkokartel. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta