Vinjena političarka povzročila smrtno nesrečo, iz pripora prišla z majico z napisom "Nad vsemi"

A.L.
05.03.2019 14:31

36-letnici grozi od 3 do 15 let zapora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Državno tožilstvo v hrvaškem Pulju je vložilo obtožnico proti nekdanji regionalni vodji hrvaške opozicijske stranke SDP, 36-letni Veri Begić Blečić, ki je avgusta lani v vinjenem stanju, v krvi je imela 1,8 promila alkohola v krvi, vozila v napačno smer in povzročila prometno nesrečo, v kateri je umrl moški iz Umaga, žena in otrok sta bila poškodovana. V prometni nesreči je bil udeležen tudi slovenski državljan, v katerega je trčila hrvaška političarka. Za dejanje ji grozi od tri do pet let zapora.
{twitter}https://twitter.com/mtm800e/status/1030530622849204225{/twitter}
Begić Blečićevi so odvzeli vozniško dovoljenje, enkrat tedensko pa se mora zglasiti na lokalni policijski postaji. 36-letnica je za medije dejala, da dogodek iskreno obžaluje. "V groznem šoku sem po vsem, kar se je zgodilo. Življenja so uničena, poti nazaj ni. Vse, kar si trenutno želim, je, da objamem svojega sina in dobim priložnost, da svojcem pokojnega povem, kako žal mi je, in s tem vsaj malo ublažim bolečino." Begić Blečićeva je dodala, da ne bo nikoli več sedla za volan.
{twitter}https://twitter.com/mtm800e/status/1044362177115828224{/twitter}
Številni so se obregnili tudi ob majico, ki jo je Vera Begić Blečić nosila po prihodu iz pripora. Novi list je objavil fotografije, na katerih je razvidno, da povzročiteljica nesreče nosi črno majico z napisom "Nad vsemi". "Žal mi je, da se z mojo majico dela kakršnakoli konotacija. To je navadna športna majica, edina, ki sem jo imela pri sebi v tistem trenutku. Na spodnjem delu piše Hrvaški nogometni klub Reka, na sredini majice pa Nad vsemi," je v svoj bran povedala političarka. "Iskreno se opravičujem vsem, ki jih je napis na majici prizadel oziroma so ga dojeli kot neprimernega. A zadnja stvar, o kateri sem v tistem trenutku razmišljala, je bil ta napis."
{facebookpost}https://www.facebook.com/svakodnevno.me/posts/703245320028324{/facebookpost}
Tragična nesreča pa ni bila prva, ki jo je v vinjenem stanju povzročila hrvaška političarka. To se je zgodilo že leta 2017. Takrat naj bi bila trčila v mater petih otrok, v krvi pa je imela 0,32 promila alkohola. Hrvaški mediji poročajo, da je 36-letnica takrat s kraja nesreče pobegnila, policija pa jo je našla pet ur kasneje, še vedno v alkoholiziranem stanju. Begič Blečićeva je takrat dejala, da napako obžaluje in da bo v prihodnje za volanom "pametnejša". Njena napoved se ni uresničila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta