Voznik začetnik pri Mozirju vozil 191 kilometrov na uro, policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje

A.L.
12.07.2022 09:54

Voznik začetnik pri Mozirju vozil 191 kilometrov na uro. Prekomerna hitrost je še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Izven naselja Šentjanž pri Mozirju, kjer je hitrost vožnje omejena na 70 kilometrov na uro, so policisti obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil 191 kilometrov na uro, kar pomeni, da je prekoračil dovoljeno hitrost vožnje za najmanj 111 kilometrov na uro. V postopku so ugotovili, da gre za voznika začetnika.

Nadaljnjo vožnjo so mu policisti prepovedali, mu odvzeli vozniško dovoljenje, predlagan pa bo v postopek na okrajno sodišče v Celju. Za storjeni prekršek je predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. "Ne pozabimo, da je prekomerna hitrost še vedno najpogostejši vzrok najhujših prometnih nesreč, zato vse voznike opozarjamo na spoštovanje omejitev hitrosti," so sporočili celjski policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta