Vplivnico, ki ji sledijo tudi Slovenci, aretirali zaradi organiziranega kriminala. Kaj je počela z denarjem iz Dubaja?

D.Ži
26.04.2024 09:42

Odkar je prišla iz pripora, na družbenih omrežjih deli motivacijske citate o moči žensk in čisti vesti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Adna Helić, vplivnica iz BiH, ki ima kar nekaj sledilcev tudi iz Slovenije, je bila aretirana še z 22 ljudmi iz Sarajeva, Mostarja in Zenice zaradi suma organiziranega kriminala. Dva dni je preživela v priporu, zdaj pa je izpuščena in na instagramu deli motivacijske citate o moči žensk in čisti vesti.

Vplivnica je obtožena, da je denar Edina Gračanina (šefa kartela Tino in Dino) iz Dubaja prenesla v Bosno in Hercegovino, svoj del pa nato vložila v kozmetični salon. Tožilstvo BiH navaja, da so na podlagi komunikacije uporabnika Skya Kadrića Dženisa z Edinom Gačaninom zaznali pogovor, ki se nanaša na nakazilo 200.000 evrov iz Dubaja v BiH, poroča Klix.

Njen avto so zažgali

Gačanin je zapisal, da bo denar nakazala določena ženska oseba, ki bo za to storitev prejela od šest do sedem odstotkov vrednosti nakazanega.

Ugotovitve tožilstva BiH kažejo, da je ta ženska oseba prav Adna Helić, ki kontinuirano prejema denar od Edina Gačanina, nato pa v Sarajevo vlaga preko podjetij AH Beauty group-grupa ljepote d.o.o. Sarajevo, Adna Caffe in kozmetični salon Adna, ki je na naslovu Džemala Bijedića 122, piše Index.hr. 

Po poročanju Klixa so ji dva dni pred aretacijo na območju Visokega zažgali osebni avtomobil BMW X5. Kako je vozilo zagorelo, ni znano. Adni Helić na instagramu sledi 180 tisoč ljudi.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta