Zaposleni v UKC Ljubljana udaril pacienta in mu grozil s smrtjo. Zakaj ni bil uveden interni strokovni nadzor?

A.L.
08.09.2023 10:42

Incident se je zgodil v nedeljo, 20. avgusta, na oddelku intenzivne nege kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Po poročanju portala N1 na UKC Ljubljana obravnavajo prijavo nasilja na nevrološki kliniki. "Zdravstveni tehnik naj bi pacienta dvakrat udaril in mu grozil, da ga bo ubil. Na UKC so za N1 potrdili, da so s prijavo tega incidenta seznanjeni in da so o tem obvestili policijo. S policije so nam sporočili, da vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja groženj," piše portal. Njihov vir s klinike trdi, da je omenjeni tehnik tudi po incidentu delal na oddelku, kjer je v tistem času ležal tudi napadeni pacient.

Incident se je zgodil v nedeljo, 20. avgusta, na oddelku intenzivne nege kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo. 

Za incident so na oddelku izvedeli šele po nekaj dneh, ko je o tem poročal napadeni pacient. Z zaposlenim so opravili razgovor, začasno je bil odstranjen iz delovnega procesa. Dogodek policija še preučuje. "Ob tovrstnih incidentih je praviloma uveden interni strokovni nadzor, a v tem primeru, kot kaže, ni bil. Zakaj ne, nam niso pojasnili," še piše N1.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta