Zaradi pretepenega domačina pri Pivki ovadena dva vojaka

M.R.
21.12.2018 10:49

Policija je v zvezi s pretepom pri Pivki, v katerem so bili udeleženi pripadniki Slovenske vojske, podala dve kazenski ovadbi zaradi nasilništva. Pretepeni je bil lažje poškodovan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osem pripadnikov Slovenske vojske je popivalo v gostinskem lokalu, dva izmed njih sta bila nasilna.
Sašo Bizjak

Danes je policija sporočila, da je preiskala pretep, v katerem so bili udeleženi tudi pripadniki Slovenske vojske, zgodil pa se je sredi novembra v vasi Selce pri Pivki in smo o njem že poročali. 
Okoli 2. ure ponoči so policisti v Ilirski Bistrici ustavljali vozilo, ker so želeli izvesti kontrolo. A voznik se na njihove znake ni odzival in je nadaljeval vožnjo proti Postojni. Aktivirani sta bili dve policijski patrulji. Okoli 2.10 je ena patrulja na glavni cesti pri Vasi Selce opazila, da na vozišču leži moški, ki je bil krvav po obrazu in vidno poškodovan.
Moškega sta policista odnesla z vozišča in mu nudila prvo pomoč, poklicala pa sta tudi reševalce iz Postojne. Sama sta nadaljevala pod do vasi Kal, kjer sta uspešno ustavila pobeglo vozilo, v katerem so bili štirje migranti, poleg njih pa še dva vodiča, državljanka Slovenije in še en Afganistanec. 

Popivanje, razbijanje in "igra" z nožem

Glede na končne ugotovitve policije se je med 23. uro in polnočjo v gostinski lokal v Selcah s kombijem Slovenske vojske pripeljalo osem oseb v civilnih oblačilih. Med popivanjem so začeli razbijati kozarce in se zapletli v verbalni prepir z drugimi gosti. Natakarica jim je postregla še zadnjo pijačo in ob 2. uri zaprla lokal. Dva pripadnika Slovenske vojske sta takrat zapustila lokal, šest pa jih je ostalo in vstopilo v kuhinjski prostor v pritličju stanovanjske hiše, v kateri se lokal nahaja. 
Tam so že bile tri osebe in eden izmed pripadnikov Slovenske vojske je s pulta vzel nož in se z njim "igral", ni pa nikomur grozil. Ko je 24-letni Pivčan zapuščal lokal, je vojakom namenil nekaj "krepkih besed". 30-letni Mariborčan in 28-letni Kočevec sta stekla za njim iz lokala in ga po približno stotih metrih ujela na avtobusnem postajališču pri glavni cesti ter z njim fizično obračunala. 
Nato sta se vrnila v lokal, in ko je eden izmed njiju videl natakarico, da v rokah drži telefon, je pristopil do nje in jo z roko prijel za vrat, z drugo roko pa jo je udaril po obrazu in ji zagrozil, da ne sme poklicati policije. Nato se je vseh osem pripadnikov Slovenske vojske odpeljalo s službenim kombijem. 
Policija bo zoper 30-letnega Mariborčana in 28-letnega Kočevca podala kazensko ovadbo zaradi sumov storitve kaznivega dejanja nasilništva in uvedla hiter prekrškovni postopek zaradi kršenja zakona o varstvu javnega reda in mira.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta