Zdravnika, ki naj bi bil sprejemal darila, zadržala služba

Tina Recek Tina Recek
27.02.2019 19:55

Nevroradiolog naj bi čez slabe tri tedne stopil pred sodnika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sodišče je za zdravnika Zorana Miloševiča vnaprej razpisalo pet obravnav, da si bo lažje organizal delo v službi.
Robert Balen

"Vabilo je dobil prepozno, da bi si lahko organiziral delo v službi," je na ljubljanskem okrožnem sodišču odvetnik Milan Krstić dejal v opravičilo, zakaj se njegov klient dr. Zoran Miloševič ni udeležil glavne obravnave. Sodniku Srečku Škerbcu ni preostalo drugega, kot da je obravnavno prestavil na kasnejši datum, na 18. marec, obenem je še določil datume za štiri naslednje (19., 25., 29. marec in 1. april) in preklical narok, razpisan za jutri.
Tožilstvo poleg interventnega nevroradiologa UKC Ljubljana Zorana Miloševiča preganja še podjetje Animus in njegovo direktorico Irmo Košutar Gašparić. Njej očita dajanje daril, Miloševiču pa sprejemanje. Kaznivo dejanje naj bi bil zagrešil, ko naj bi bil poskrbel, da je UKC Ljubljana določen medicinski pripomoček - gre za tako imenovane aligatorje - naročil pri Animusu, v zameno pa naj bi bil prejel okoli 7000 evrov nagrade v treh obrokih.
Na minulem predobravnavnem naroku zdravnik ni priznal krivde. Njegov odvetnik je takrat predlagal, naj se na sojenju zaslišijo zdravniki, ki so bili prisotni ob Miloševičevi predstavitvi medicinskega pripomočka. Gre za zdravnike iz Sarajeva, Niša, Beograda, Zagreba, Maribora ... Krstić namreč meni, da je pripomoček, za katerega naj bi bil Miloševič dobil nagrado, "revolucionarna zadeva" za zdravljenje možganske kapi. Da je zdravnik predlagal nakup tega izdelka, je po njegovem popolnoma normalno. In da denar, ki ga je Miloševič prejel, ni bilo podkupovanje, ampak plačilo za delo.
Postopek zoper Košutar-Gašparićevo pa je ločen (vodi ga isti sodnik). Kot je pojasnil Škerbec, je pretekli teden njena obramba zahtevala njegovo izločitev zaradi nepristranskosti. Če bo predsednik sodišča ugodil zahtevi, bo sodnik v postopku, kjer je glavni akter zdravnik, sam predlagal svojo izločitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta