Zlorabe plačilnih kartic: Policisti prijeli štiri Romune, ki so vsaj 10 dni goljufali na območju Ljubljane in Maribora

Va
17.08.2023 14:46

Zlorabe je policiji prijavila ena od slovenskih bank.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Policija je po prijavi ene od slovenskih bank, ki je zaznala izrazito povečanje števila zlorab plačilnih kartic, prijela storilce, ki so najmanj zadnjih 10 dni delovali na območju Ljubljane in Maribora. Štiri storilce, državljane Romunije, so 10. avgusta prijeti na območju Policijske uprave Maribor, so sporočili mariborski policisti. Več bodo povedali na petkovi tiskovni konferenci.  

V zvezi z zlorabami plačilnih kartic je policija letos prejela že okrog 450 prijav s skupno škodo okrog 1,2 milijona evrov, pri čemer se velika večina zlorab nanaša na pridobivanje podatkov kartic na spletu s t. i. phishingom ter nadaljnjo zlorabo, so sporočili iz policije.

Skupno je policija letos prejela že več kot 600 prijav spletnih goljufij z za več kot 12 milijoni evrov materialne škode. 

V zadnjem obdobju po številu kaznivih dejanj in nastali materialni škodi izstopajo goljufije z lažnimi obvestili o dobičku pri investiciji v kriptovalute (letos 190 primerov, 5,1 milijona evrov škode) ter zlorabe plačilnih kartic.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta