Alenka Zupančič gostja Filozofskega teatra

STA
13.01.2019 15:56
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alenka Zupančič 
Robert Balen

Vprašanje Kaj je seks? bo zaznamovalo letošnji prvi večer Filozofskega teatra v Hrvaškem narodnem gledališču (HNK, Hrvatsko narodno kazalište) v Zagrebu. Predavanju Alenke Zupančič o spolnosti bo sledil pogovor z urednikom Filozofskega teatra Srećkom Horvatom.
Kaj je seks? je naslov zadnje knjige Alenke Zupančič, ki je znanstveno delo objavila lani pri uglednem ameriškem založniku Massachusetts Institute of Technology (MIT Press). Na podlagi izhodišč iz tekstov francoskega filozofa Jacquesa Lacana filozofinja "raziskuje spolnost kot formulacijo protislovne resničnosti, ki je ni možno razumeti brez razumevanja psihoanalitičnega koncepta nezavednega ter vloge jezika v konstrukciji resničnosti in tudi same spolnosti", so zapisali v napovedi današnjega dogodka na spletni strani zagrebškega HNK.
Alenka Zupančič je višja znanstvena sodelavka inštituta za filozofijo ZRC Sazu in je ena ključnih članic znamenite slovenske šole psihoanalize skupaj s Slavojem Žižkom in Mladenom Dolarjem, ki sta prav tako že bila gosta Filozofskega teatra. Žižka pričakujejo tudi v letošnjem programu, ko naj bi v Zagrebu uprizorili svetovno premiero njegove Antigone v režiji Angele Richter.
Projekt Filozofski teater se je uveljavil na Hrvaškem kot priljubljeni program, ki v najstarejši hrvaški gledališki ustanovi uspešno povezuje gledališče in filozofijo od leta 2014. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta