Cesarjeva nova oblačila na Hrvaškem

kr
18.10.2020 16:31

Lutkovno gledališče Maribor v soboto premierno pri koproducentu - Mestnem lutkovnem gledališču Reka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cesarjeva nova oblačila v režiji Zorana Petroviča 
Boštjan Lah

Uprizoritev Cesarjeva nova oblačila, ki je nastala v mednarodni koprodukciji Lutkovnega gledališča Maribor (LGM) in Mestnega lutkovnega gledališča Reka, je v soboto doživela premiero pri koproducentu na Reki. Predstava je del projekta reške Evropske prestolnice kulture 2020. Mariborska premiera je bila junija.

V predstavi so uporabljene različne vrste lutk, scena je nastlana z oblačili, veliko vlogo igra sodobna tehnologija. Vključili so danes nepogrešljiv mobilni telefon, snemanje sebkov in predvajanje v živo. "Imamo na primer majhne lutke, ki jih projiciramo na veliko platno. Še posebej majhen je cesar in že to samo po sebi nosi sporočilo," je o predstavi dejal režiser Zoran Petrovič. Avtorici likovne podobe sta Toni Soprano in Monika Pocrnjić, igrata Uroš Kaurin in Tilen Kožamelj, dramaturg je Marek Turošik, lektorica Metka Damjan, kostumografka in avtorica videa Toni Soprano, avtor glasbe Josip Maršić, oblikovalca svetlobe Toni Soprano in Andrej Firm.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta