Julija za Aljošo Ternovška

P. V.
19.09.2023 22:00

Nagrado julija za najboljšo igralsko stvaritev v sezoni 2022/23 v Prešernovem gledališču Kranj prejme igralec Aljoša Ternovšek za vlogo Petra v predstavi Deževen dan v Gurlitschu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljoša Ternovšek v predstavi Deževen dan v Gurlitschu 
Nada Žgank

Nagrado, ki nosi ime po muzi našega največjega pesnika, Prešernovo gledališče Kranj v sodelovanju z Gorenjskim glasom in Mestno občino Kranj podeljuje od leta 2017, in sicer igralcu ali igralki domačega ansambla, ki je v minuli sezoni s svojo stvaritvijo najbolj prepričal/-a gledalce in strokovno žirijo. Gledalci so po vsaki uprizoritvi glasovali za igralsko stvaritev, ki je bila po njihovem mnenju najboljša, med finalisti pa je po strokovni presoji odločala žirija, ki so jo sestavljali dramaturginja Vilma Štritof (predsednica), novinar Gorenjskega glasu Igor Kavčič in predstavnica gledalcev Barbara Logar.

Odločili so se, da nagrado julija za najboljšo igralsko stvaritev v sezoni 2022/23 prejme igralec Aljoša Ternovšek za vlogo Petra v predstavi Deževen dan v Gurlitschu Milana Ramšaka Markovića in v režiji Sebastijana Horvata (koprodukcija Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj). "Aljoša Ternovšek je nosilno vlogo Petra do potankosti razvil od samozavestnega intelektualca do človeka, ki mu je vse ušlo iz rok, saj postane razvalina in niti samemu sebi ne zaupa več. Njegova igra ima moč, da nas, gledalce, s svojo intenzivnostjo privede v situacijo, ko tudi sami ugledamo svoje in skupno temno brezno," piše v utemeljitvi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta