Mostovi med Tonetom Partljičem, Nejcem Gazvodo in Aleksandrom Popovskim

kr
11.10.2019 15:36

Pogovor na Borštnikovem srečanju bo v torek, 15. oktobra, ob 18. uri v Stari dvorani oziroma Dvorani Frana Žižka v SNG Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mesto mostov
Andrej Petelinsek

Konec novembra bo Drama SNG Maribor premierno uprizorila Mostove in bogove, dramsko besedilo Nejca Gazvode. Drama je nastala po naročilu gledališča, in to specifičnem naročilu. Z njo se je ustanova želela pokloniti Tonetu Partljiču - ob svoji stoletnici in ob skorajšnji avtorjevi osemdesetletnici. Na odru bodo v režiji Aleksandra Popovskega zaživele usode realnih in fiktivnih Mariborčanov 20. stoletja, ki jih zvesti kronist Partljič popisuje v Ljudeh iz Maribora, Sebastjanu in mostu in še kakšnem proznem delu. Pogovor z vsemi akterji, ki s svojim delom tudi sami gradijo mostove - Tonetom Partljičem (prozaistom, ki je še bolj znan kot mojster komedij), Nejcem Gazvodo (Grumovim nagrajencem, ki je v literarni svet vstopil s prozo, ustvarja pa tudi filme) in Aleksandrom Popovskim (režiserjem, ki je tudi umetniški vodja) -, bo seveda pogovor o mostovih. O mostovih med proznimi in dramskimi besedili, med klasičnimi in sodobnimi besedilnimi predlogami ter tradicionalnimi in modernimi pristopi k uprizarjanju tekstov. A tudi o mostovih med realnostjo in fikcijo, med lokalnim in globalnim, atraktivnimi in zavezujočimi zgodbami, med tistimi, ki jih radi slišimo, in tistimi, ki bi jim morali prisluhniti. Z ustvarjalci se bo na dogodku, ki ga organizirata Festival Borštnikovo srečanje in Mariborska knjižnica, pogovarjala Petra Vidali. Vstop je prost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta