Peter Handke doma na Koroškem izgubil potrpljenje: Jaz pišem, dajte mi mir z drugimi vprašanji!

16.10.2019 11:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Handke na dan, ko je bilo objavljeno, da dobi Nobelovo nagrado.
Reuters

Letošnji nobelovec za književnost Peter Handke (1942), rojen na avstrijskem Koroškem in po mamini strani tudi slovenskih korenin, je zapustil srečanje z novinarji v domačem Grebinju v torek zvečer, ko je bil spet vprašan po svojem odnosu do Miloševićeve Srbije. Odpovedano je tudi današnje srečanje z mediji. 
Olje je na ogenj zadnji prilil bosansko-nemški pisatelj Saša Stanišić, sveži dobitnik letošnje nemške nagrade za literaturo, ko je na podelitvi, s katero so odprli letošnji frankfurtski knjižni sejem, ostro kritiziral odločitev Švedske akademije, da nobela da Handkeju. 
"Stojim pred svojimi vrati in nikogar od 50 zbranih novinarjev ne slišim, da je bil prebral kaj mojega. Vsi govorijo samo o reakcijah. Jaz pišem. Prihajam od Tolstoja, Homerja, Cervantesa. Dajte mi mir in mi ne postavljajte takšnih vprašanj!" Avstrijca s stalnim naslovom blizu Pariza v Franciji povzema avstrijski radio. Nikdar več ne bo odgovarjal na vprašanja novinarjev, ki jih kljub Nobelovi nagradi ne zanima njegova književnost, je pribil. 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta