Plagiat? Kobalovi kolegi upajo, da je vse skupaj pomota. Sankcije verjetno etične, izključitev

16.01.2019 12:14

Boris Kobal bo moral dobro pojasniti, kaj se je zgodilo, nejavno povedo presenečeni v gledaliških krogih dan po objavi, da naj bi bil gledališki tekst, uprizorjen v SLG Celje, Profesionalci espe, plagiat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Kobal 
Žiga Culiberg

"Ni ga tukaj danes," je moški glas odgovoril, ko smo v Šentjakobsko gledališče v Ljubljani klicali direktorja Borisa Kobala, nad katerega gledališkim tekstom od včeraj uradno visi to, kar se je govorilo v teatrskih krogih zadnje dni, da naj bi bili njegovi Profesionalci espe plagiat. Ne nova žlahtna komedija, ki je prišla med prve tri na natečaju za žlahtno komedijsko pero in so jo premierno v SLG Celje uprizorili konec novembra 2018, temveč kvečjemu prevedena, morda kaj predrugačena drama Italijana Alda Nicolaja, še vedno precej uprizarjanega po italijanskih teatrih. 
Niti da niti ne ni do zdaj rekel Kobal, pred leti direktor Mestnega gledališča ljubljanskega, na hude obtožbe na svoj račun. Vse, kar vemo, je še to, da bo zdaj Avtorska agencija za Slovenijo urejala z italijansko stranjo avtorske pravice. Profesionalci espe pa so umaknjeni s programa v celjskem teatru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta