Prvošolci bodo listali slikanico Protideževna juha Majde Koren z ilustracijami Ane Maraž

STA, T. G.
16.09.2024 10:30

Društvo Bralna značka bo ob začetku novega bralnega leta prvošolcem podarilo 24.000 slikanic Protideževna juha.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Darilne slikanice bodo prejeli tudi otroci na slovenskih šolah v Italiji, v slovenskem zamejskem prostoru v Avstriji, na Madžarskem, na Hrvaškem ter slovenski otroci, ki živijo drugod po Evropi in svetu.
Promocijsko Gradivo

Bralna značka tradicionalno začenja bralno leto 17. septembra, s čimer počasti dan zlatih knjig, dan rojstva in smrti Franceta Bevka. Tudi letos Društvo Bralna značka Slovenije (ZPMS) namenja darilne slikanice prvošolcem. Tako bodo med letošnje učence prvih razredov s pomočjo sponzorjev in donatorjev razdelili kar 24.000 slikanic.

Na domače knjižne police in v šolske knjižnice bo, kot so zapisali v Bralni znački, tokrat potovala Protideževna juha Majde Koren, ki jo je ilustrirala Ana Maraž in je izšla v sodelovanju z založbo Sodobnost.

Slikaniško besedilo je postavljeno v "piškavo poletje". "Sedem dni je nesramno deževalo. Hišaprihiški malčki so se strahovito dolgočasili. Prebrali so že vse knjige. Porisali ves papir. Nenadoma se je iz radia zaslišal glas tete Kuhe in jih povabil na kuhanje protideževne juhe. Sedem majhnih dežnikov odčofota proti hiški tete Kuhe. Vsak s seboj nosi kakšno sestavino za juho, teta Kuha pa nazadnje doda še protidežin...", so vsebino slikanice povzeli pri založbi Sodobnost.

Ilustratorka Ana Maraž na sejmu otroške in mladinske literature v Bologni
Jernej Čampelj

Podelitve bodo potekale po vseh osnovnih šolah v Sloveniji, darilne slikanice pa bodo dobili tudi otroci na slovenskih šolah v Italiji, v slovenskem zamejskem prostoru v Avstriji, na Madžarskem, na Hrvaškem ter slovenski otroci, ki živijo drugod po Evropi in svetu.

Ob tem napovedujejo še posebno slovesnost, ki bo 17. septembra ob 10. uri na Osnovni šoli Milojke Štrukelj v Novi Gorici, kjer bo prvošolce nagovorila in jih povabila k branju ilustratorka Ana Maraž, ki se je z ilustracijami za Protideževno juho letos uvrstila na svetovno razstavo ilustracije na sejmu otroške in mladinske literature v Bologni, na kateri je Slovenija letos prevzela vlogo častne gostje. Na 58. razstavi je razstavljalo 79 ilustratorjev, ki jih je mednarodna žirija izbrala med 3520 ilustratorji iz 81 držav.

Kud Sodobnost International

Darilno slikanico za vse prvošolce in njihove družine so pri Bralna značka Slovenije pripravili s podporo dveh slovenskih podjetij ter Javne agencije za knjigo RS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta