(RAZSTAVA) Krog in kvadrat

kr
25.04.2022 14:23

Slađana Matić Trstenjak z gostoma Petro Jovanovsko in Krzysztofom Bartnikom v Galeriji DLUM

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razstava Krog in kvadrat 
Dlum

V galeriji Društva likovnih umetnikov Maribor (DLUM), Židovska 10, je od 5. do 30. aprila na ogled razstava Krog in kvadrat Slađane Matić Trstenjak, članice DLUM, z gostoma Petro Jovanovsko (Češka, Severna Makedonija) in Krzysztofom Bartnikom (Poljska).

"Razstava postavlja na ogled dela treh likovnih ustvarjalcev. Na povabilo mariborske slikarke in članice DLUM Slađane Matić Trstenjak sta se odzvala makedonska grafičarka Petra Jovanovska in slikar Krzysztof Bartnik s Poljskega. Njihov likovni izraz je medsebojno drugačen, vsak pripoveduje svojo vizualno zgodbo. Gostujoča umetnika navidezno povezuje z geometrijskimi liki in čistimi barvami jasno grajena kompozicija. Njihove stvaritve so nekakšni raziskovalno-umetniški poligoni, v katerih preizprašujejo potencial likovnega medija, hkrati pa so nastali prizori posebni meditativni prostori. V nasprotju s tendenco izraznega minimalizma, usmerjenega v čistost in univerzalnost likovnega jezika, je slikarstvo Matić Trstenjakove precej ekspresivnejše. Upodobljene intimne pokrajine so podane z ne povsem določljivimi oblikami in temu prilagojenimi barvnimi odtenki ter obogatene z izdatno plastjo kolaža," je zapisala razstavi na pot kustosinja Mojca Štuhec

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta