Requiem za prednike

mh
27.11.2018 14:27

V petek bo APZ Maribor predstavil noviteto svoje dirigentke Tadeje Vulc, pridružili se mu bodo komorni orkester in solista

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Akademski pevski zbor Maribor z dirigentko in skladateljico Tadejo Vulc
Apz Maribor

V petek, 30. novembra, bo v mariborski dvorani Union izvedeno novo delo skladateljice Tadeje Vulc, Requiem za prednike. Akademskemu pevskemu zboru Maribor se bodo pridružili projektni komorni orkester in solista. Novonastalo delo je del projekta Vojna in mir, ki ga zbor izvaja od lani. Zboru bo dirigirala Vulčeva, ob skoraj 50 pevcih bodo na odru še desetčlanski projektni komorni orkester in solista: sopranistka Andreja Zakonjšek Krt in baritonist Klemen Gorenšek.
Dvoletni projekt Vojna in mir se je začel lani z naročilom skladb pri mladih slovenskih skladateljih. Pisali so po besedilih Srečka Kosovela, Antona Funtka in Dragotina Ketteja, pesnikov iz obdobja pred in med prvo svetovno vojno ter po njej. Novitete so bile na koncertu Vojna in mir izvedene novembra. Projekt se zaključuje z izdajo zbirke in zgoščenke teh del, in izvedbo Requiema za prednike.
Akademski pevski zbor Maribor deluje kot sekcija Kulturno-umetniškega društva Študent. Zbor je nastal leta 1964, trenutno ga sestavlja 48 mladih pevcev in pevk. V letu 2018 se je dvakrat uvrstil v finale evropskih tekmovanj za grand prix, v bolgarski Varni in italijanskem Arezzu, na domači Naši pesmi pa je osvojil zlato plaketo. APZ Maribor že sedmo sezono vodi Tadeja Vulc. (mh)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta