Slovensko gledališče v Theater der Zeit

kr
07.10.2023 05:55

Ugleden nemški mesečnik za gledališče je v oktobrski številki objavil obsežen sklop o sodobnem slovenskem gledališču.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naslovnica oktobrske številke revije  
TdZ

Slovensko častno gostovanje na Frankfurtskem knjižnem sejmu od 17. do 22. oktobra ima učinke tudi na drugih področjih umetnosti in kulture. Ob razstavah v muzejih in galerijah v Frankfurtu in okolici, koncertih ter ob tematski retrospektivi slovenskega filma, ki ga je Slovenska kinoteka pripravila v sodelovanju z Nemškim filmskim inštitutom in filmskim muzejem, se predstavitve slovenske kulture in umetnosti vrstijo tudi v nemških medijih.

V oktobrski številki revije Theater der Zeit, ki velja ob Theater Heute za osrednji nemški medij o gledališču, je glavna tema Gledališče v Sloveniji.

Za prispevke so angažirali slovenske avtorice Aljo Predan, Petro Vidali in dr. Zalo Dobovšek. Alja Predan je pod naslovom Od mrtve kokoši do milenijcev pripravila generalni pregled razvoja gledališča v Sloveniji, njegovega pomena in premen. Petra Vidali je v prispevku z naslovom "Otroci" Mateje Koležnik pisala o mladi prodorni generaciji slovenskih režiserk in režiserjev. Zala Dobovšek je v prispevku z naslovom Veliko potenciala, malo prostora pisala o sodobnih slovenskih dramskih pisavah in odnosu do (post)dramskega v naših gledališčih.

Besedila so tudi na spletni strani Theater der Zeit, ki funkcionira kot kompleksna metagledališka platforma, 2. oktobra pa so bila tudi predstavljena v radijski oddaji Büchermarkt na Deutschlandfunk. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta