Virtualna Bologna po Bologni v znamenju Kristine Brenkove

sta
23.06.2021 14:31
Knjigarna Konzorcij je tudi letos pripravila tradicionalno razstavo otroških knjig Bologna po Bologni, ki pa je virtualna.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rdeča nit letošnje razstave je pisateljica, prevajalka in legendarna urednica Kristina Brenkova. 
Robert Balen

Na ogled je izbor najbolj kakovostnih in nagrajenih del za otroke in mladino, ki so bila predstavljena na nedavnem virtualnem knjižnem sejmu v Bologni. Razstava bo na ogled do konca meseca.

Rdeča nit letošnje virtualne prodajne razstave otroških knjig Bologne po Bologni, ki je dostopna na spletni strani Mladinske knjige, je Kristina Brenkova, pisateljica, prevajalka in legendarna urednica Mladinske knjige, ki je s svojim delom in vizionarstvom zaznamovala nastanek založništva knjig za otroke na Slovenskem. Kot vsa leta doslej so razstavo pripravili otroški oddelek knjigarne Konzorcij, Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska - Center za mladinsko književnost in knjižničarstvo ter slovenska sekcija IBBY.

V katalogu razstave, ki je v prvi vrsti namenjena knjižničarjem, da naročajo tuje nagrajene knjige, je 223 knjig. V video posnetku, ki si ga je mogoče ogledati na spletni povezavi založbe, so o osrednji temi spregovorili vodja Centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo Pionirske knjižnice Darja Lavrenčič Vrabec, urednika Mladinske knjige Andrej Ilc, vodja leposlovnega uredništva, in Alenka Veler, urednica mladinskega leposlovja, ter Ida Mlakar Črnič, bibliotekarka, pisateljica in pravljičarka. Izbor najlepših slikanic z letošnjega sejma v Bologni je predstavila poznavalka otroške literature Tilka Jamnik. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta