Vrhunski Pločevinasti boben

mh
21.06.2021 06:00
Danes tretja tekmovalna predstava Očiščenje v izvedbi SLG Celje, okrogla miza Pogoji za ustvarjalnost in eden vrhuncev gostujočih predstav v izvedbi Berliner Ensemble
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pločevinasti boben: v vlogi Oskarja Matzeratha, dečka, ki se odloči, da ne bo več rasel, Nico Holonics 
Birgit Hupfeld

Danes, 21. junija, ob 11. uri bo v Vetrinjskem dvoru okrogla miza Združenja dramskih umetnikov Slovenije z naslovom Pogoji za ustvarjalnost - projekcije izgubljenega prostora. Moderatorka bo Katarina Stegnar, sodelujejo pa Nika Bezeljak, Uroš Kaurin, Nina Rajić Kranjac in Jure Novak. Popoldne bo na Komornem odru predstava AGRFT Strah in beda tretjega rajha Bertolta Brechta in Heinerja Müllerja, na Malem odru pa H genotipu Hamlet po motivih Shakespearja in Bernard-Marieja Koltèsa, v produkciji UL AGRFT in Zavoda Delak.

Na tribuni na Velikem odru bo eden letošnjih vrhuncev mednarodnega programa letošnjega FBS, predstava Pločevinasti boben po istoimenskem romanu Günterja Grassa, v izvedbi Berliner Ensemble. Režiser je Oliver Reese, v vlogi Oskarja Matzeratha pa Nico Holonics.

Ob 21. uri bo v Stari dvorani tretja tekmovalna predstava Očiščenje finsko-estonske pisateljice in dramatičarke Sofi Oksanen v izvedbi SLG Celje in režiji Finca Jarija Juutinena. Na Festivalu Borštnikovo srečanje se je predstavil že leta 2017 v spremljevalnem programu s predstavo Žalostne pesmi iz srca Evrope.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta