Bi se radi ogrevali s kaminsko pečjo, a nimate dimnika? Obstaja rešitev

J. M.
23.10.2022 04:00

Najboljši čas za razmišljanje o peči je, ko načrtujete hišo, ker lahko takrat poskrbite za dimnik in dovod zraka. A tudi kasneje se da s strokovnim pristopom namestiti kamin v prostor, le da je potrebnih več posegov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Djd/adk www.kachelofenwelt.de

Če ste kupili že zgrajeno hišo ali stanovanje in v njem nimate možnosti za gradnjo lončene peči ali vgradnega kamina, a imate dimnik, si boste najlaže omislili kaminsko peč. Tudi če dimnika nimate, se lahko odločite za montažni dimnik, ki ne potrebuje temelja. Vendar vam mora tak dimnik izdelati strokovno usposobljena oseba ter zagotoviti požarno varnost in ustrezno dokumentacijo.

MCZ


Dimnik in dimni set

Ena glavnih prednosti kaminskih peči pred kamini in lončenimi pečmi je enostavna vgradnja. Kaminska peč je samostoječa, kar pomeni, da za vgradnjo potrebujete le ustrezen dimnik s premerom 150 milimetrov in možnost priklopa dimnega seta. Priklop dimne cevi je možen na hrbtni strani peči ali na zgornji strani, tako da na peč vgradite dimni set, ki sestoji iz kondenzacijskega nastavka, dimne cevi, kolena, rozete in cevne zaščite. Priporoča se priklop na dimnik na višini 180 do 200 centimetrov. Pod pečjo se postavi podložna plošča iz kaljenega stekla ali pločevine, ki služi v varnostne namene za zaščito tal ob odpiranju vrat kaminske peči.

MCZ



MCZ

Hitra toplota

Kaminska peč začne ogrevati prostor takoj, ko zakurimo. Zasnovana je tako, da oddaja toploto prek zunanjih površin in s kroženjem zraka, ki se segreva znotraj dvojnega plašča. Tako hitro in učinkovito ogreje prostor. Odlično delovanje in dobro izgorevanje doseže kaminska peč s tremi dovodi zraka: primarnim, sekundarnim in terciarnim. Takšna izvedba zagotavlja visoko učinkovitost zgorevalnega procesa, visok izkoristek goriva in čiste dimne pline. V praksi to pomeni majhno porabo goriva in tlenje žerjavice še šest do osem ur po končanem gorenju, kar omogoča nadaljevanje gorenja brez ponovnega netenja ognja z vžigalicami.

MCZ
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta