(FOTO) Navdihujoča oprema in kotički za rastline z reciklažnim utripom

Jasna Marin Jasna Marin
09.12.2022 04:00

Pri opremljanju doma in urejanju vrta postaja vse bolj izrazita trajnostna naravnanost. Zato se pogosto uporabljajo stara gradiva in odpadni izdelki za nove namene.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Slog ponovne uporabe se izraža skozi kreativno kombiniranje novih in starih elementov. Pozornost pri tem nikakor ni namenjena brezhibni novi stvaritvi, temveč ustvarjanju predmetov ali prostorov iz obstoječih, celo zavrženih in včasih povsem nasprotnih si elementov. Predmeti, oblike, barve in materiali so ustvarjalno povezani drug z drugim, tako da skupaj tvorijo novo celoto, ki v prostor prinese kanček hudomušnosti in vedrine.

Palete in zabojčki

Za slog razstavi in ponovno sestavi uporabljamo najrazličnejše materiale in oblike, za katere se zdi, da smo jih povezali, zlepili ali zložili skupaj zgolj po naključju. S tem dosežemo kolažu podoben učinek. Plastiki delajo družbo naravni materiali, papir, karton … Iz starih palet lahko hitro vznikne naslanjač, ki ga je treba zgolj še zmehčati z oblazinjenjem in v prostor postaviti ustrezne lončnice. Tudi trdni leseni zabojčki, ki so nekoč služili za prenašanje sadja in zelenjave, lahko zaživijo v novi funkciji: uporabite jih lahko za izdelavo regala ali omarice.

Flower Council of Holland
Shutterstock

Papir iz risalnega bloka

Iz risalnega papirja, ki ga otroci ne potrebujejo več za šolo, pa z uporabo čopiča, tempera barv in z dodano vrečko za smeti, ki nadomesti cvetlični lonec, lahko v nekaj minutah nastane mikavna okrasna posoda za rastline. V svetu reciklaže so vedno dovoljena presenečenja.

Flower Council of Holland
Flower Council of Holland

Lončki nekoliko drugače

Če so rastline v domu posajene v skodelice, boste na ta način zlahka pripravili prizorišče z reciklažnim utripom. Cvetje in druge rastline imajo edinstveno vlogo. Kaj ko za spremembo ne bi stale v vazi, ampak bi jih posadili v plastenke in nanizali na steno? Tako ambient v hipu dobi unikaten videz.

Shutterstock


Shutterstock

Kaj pa vrt?

Tudi ta je lahko urejen v skladu s trendom ponovne uporabe. Karakter mu lahko podarjajo stara opeka ali zarjavelo kolo, ki služi kot mizica za cvetje. Tudi odslužene gume v novi barvni preobleki lahko postanejo privlačne sadilne posode, v katerih svoje novo domovanje najdejo sezonske okrasne rastline.

Pelargonium for Europe
Pelargonium for Europe
Pelargonium for Europe
Pelargonium for Europe
Flower Council of Holland
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta