Garažna vrata za energijsko učinkovit dom

J. M.
18.06.2024 06:00

Z naraščajočim poudarkom na energijski učinkovitosti se vse bolj zavedamo pomena izolacije v vsakem delu doma. V tem kontekstu se postavlja vprašanje: Ali je lahko tudi garaža energijsko učinkovita?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hörmann Slovenija

V podjetju Hörmann Slovenija poudarjajo, da je izolativnost garažnih vrat še posebej pomembna, če je garaža del hiše ali se neposredno dotika hiše, ali če se uporablja kot delavnica, prostor za druženje, preživljanje prostega časa ali kot prostor za hobi. Na trgu je na voljo več tipov garažnih vrat: sekcijska, kovinska dvižna, sekcijska stranska drsna, rolo in dvokrilna garažna vrata.

Hörmann Slovenija


"Za garaže, ki so del hiše, priporočamo dvostenska sekcijska vrata, sestavljena iz ustrezno debelih lamel oziroma sekcij," pravijo pri Hörmann Slovenija. Takšna vrata imajo zelo dobre izolacijske lastnosti. Poleg tega stabilno vratno krilo zagotavlja zelo miren tek. "Dodatni profili iz umetne mase z dodatnimi tesnili maksimalno zmanjšajo vdor mraza med steno in vodilom, kar lahko izboljša izolacijo za dodatnih 15 odstotkov."

Hörmann Slovenija


V zadnjih letih so sekcijska garažna vrata postala izjemno priljubljena, saj potrebujejo minimalen prostor pod stropom ali ob steni, hkrati pa zagotavljajo odlično tesnjenje, kar je ključno za energijsko učinkovitost.

Hörmann Slovenija
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta