V JUB Design Studiu znova predstavitve sistemskih rešitev za rezidenčne uporabnike

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
23.09.2024 12:53

Brezplačna predavanja v Dolu pri Ljubljani od septembra 2024 do junija 2025

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predavanja o HYDROSOL Decor sistemu je vodil JUB-ov tehnični svetovalec Blaž Pavlič
Arhiv Jub

V družbi JUB z letošnjim septembrom nadaljujejo s predstavitvami sistemskih rešitev, ki jih v okviru svojega proizvodnega programa pri novogradnjah ali obnovah bivalnih objektov ponujajo individualnim investitorjem. Na brezplačnih tematskih predavanjih v JUB Design Studiu (JDS) lahko zainteresirani posamezniki dobijo poglobljene informacije o posameznih gradbenih materialih, načinih izvedbe in možnostih uporabe izdelkov JUB-ovih blagovnih znamk. Poleg predavanj, ki jih vodijo njihovi specializirani tehnični svetovalci, JUB-ovi demonstratorji izvajajo tudi tematske aplikacije, da bi lahko udeleženci poleg teoretičnih znanj pridobili še vpogled v posamezne rešitve v praksi. Slušatelji lahko JUB-ovim strokovnjakom zastavljajo tudi konkretna vprašanja na obravnavane teme in se poučijo o tehnikah ter materialih in njihovi pravilni uporabi. Tematska predavanja potekajo v prostorih JDS v Dolu pri Ljubljani, in sicer od septembra do junija po predvidenem urniku vsako drugo sredo s pričetkom ob 17. uri.

Na prvi delavnici, ki je potekala 11. septembra, so v JUB-u skupini udeležencev predstavili dekorativni vodotesni sistem HYDROSOL Decor, njegovo zasnovo in komponente. Sistem, s katerim je mogoče enostavno in na hiter način prenoviti stenske in talne površine v kopalnicah ali toaletnih prostorih, je namreč odličen nadomestek za keramične ploščice, raznolike aplikacije pa priporočajo tudi za različne podlage površin v novogradnjah.

HYDROSOL Decor sistem temelji na nanosu vodotesnih izravnalnih mas, ki so primerne za obdelavo tal (HYDROSOL Decor Floor) in sten (HYDROSOL Decor Base), skupna debelina sistema pa znaša le nekaj milimetrov. Z njim lahko poleg kopalnic in kot dekoracijo med elementi v kuhinji opremite še tla in stene v drugih prostorih, kot so dnevne sobe, kabineti, hodniki ipd. Sistem, ki prostorom daje prijeten estetski videz in je izjemno funkcionalen, odlikuje vrsta prednosti. Nanos na površine je enovit in brez prekinitev, kot jih pri keramiki predstavljajo fuge, v katerih se sčasoma rada nabirata umazanija in plesen. Material je izjemno trpežen in vzdržljiv, zato čiščenje površin poteka na povsem enak način kot pri keramiki, tudi pri odstranjevanju vodnega kamna.

Načini nanosa HYDROSOL Decor sistema bodo odvisni od investitorjevih želja po gladkih ali bolj granuliranih površinah, glede izbire vzorcev ter dekorativnih tehnik, iz nabora 400 odtenkov iz JUB-ove barvne karte pa lahko naročnik izbira tudi želene barvne kombinacije.

Izvedbo sistema opravljajo usposobljeni in certificirani profesionalni izvajalci – slikopleskarji. Vsak njihov izdelek je praktično unikaten, saj ga prilagodijo željam in potrebam investitorja. HYDROSOL Decor Floor, ki je odporen na drsenje in ima visoko tlačno trdnost, je namenjen hidroizolaciji oz. zaščiti pred vodo, mogoče pa ga je nanašati tudi na stene, da bi v prostoru dosegli želen ambientalni učinek. HYDROSOL Decor Base ponuja edinstveno dekorativno rešitev, saj ga je na gladkih stenah mogoče niansirati in oblikovati na vse možne načine, ali pa ga tudi kombinirati z barvami, kot sta JUPOL Latex ali JUPOL Strong. Za boljši oprijem se v prostorih, kjer prihaja do stika z vodo, uporablja vezni predpremaz AKRINOL Super grip, pri ometih pa bo zadoščala klasična akrilna emulzija. Za zaključni sloj je ne glede na uporabo ene ali druge HYDROSOL izravnalne mase obvezna uporaba dvokomponentnega poliuretanskega laka. Velik finančni in časovni prihranek za investitorje pri prenovi kopalnic je, da keramike ni treba fizično odstranjevati, prostor pa bo z brušenjem in s sušenjem materialov za uporabo lahko nared že v roku od 5 do 10 dni, v odvisnosti od zahtev naročnika.

Kako nanašati vzorce na površine je praktično prikazal JUB-ov aplikator Vid Capuder, obiskovalci so si lahko ogledali tudi tipske vzorce HYDROSOL Decor sistema
Arhiv Jub
Arhiv Jub

Na JUB-ovi spletni strani je interesentom na voljo več video posnetkov, kako poteka ročno nanašanje sistema z gladilko in aplikacija vzorcev, tudi s šablonami. Tipske vzorce si lahko ogledajo v JUB Design Studiu, v Merkurjevih prodajalnah pa tudi posamezne končne ambiente kopalnic. Izdelki so na voljo pri vseh večjih ponudnikih gradbenih materialov po Sloveniji in tudi v JUB-ovi prodajalni v Dolu pri Ljubljani.

V sredo, 25. septembra, se lahko tisti, ki se lotevate izvedbe nove ali prenove obstoječe fasade, prijavite na predavanje o JUBIZOL fasadnih sistemih – od začetnega posveta do končne izvedbe. V JUB-u vam bodo predstavili tudi vse možnosti za koriščenje subvencije Eko sklada ter obrazložili, kaj vse je potrebno vedeti o garancijah, ki jih JUB nudi za svoje sisteme, izdelane iz najkakovostnejših materialov. Predstavili vam bodo celovite sisteme in komponente JUBIZOL sistemov, katere vrste EPS-a so uporabljene ter kakšna je njihova izolativnost, pa tudi lepilne malte in zaključne sloje. Posebno pozornost bodo posvetili reševanju težav z algami in plesnimi, v ospredju pa bo še predstavitev JUBIZOL Strong sistema, odpornega na točo. Z vami bo tudi arhitektka, ki vam bo predstavila pomen barvne študije za fasado.     

V JUB-u vabijo vse interesente, ki vas zanimajo teoretične in praktične podrobnosti o njihovih sistemskih rešitvah, k spremljanju njihove spletne strani ali družbenih omrežij, kjer bodo vsebine in datume brezplačnih tematskih predavanj pravočasno najavljali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.