Želite, da vrtna sezona traja še dolgo v jesen? Tu je rešitev

J. M.
24.09.2023 18:32

Ne glede na vremenske razmere je stik z naravo vedno dragocen. Kako ga doseči tudi v dneh, ko vreme in temperature niso najbolj prijazne?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bioklimatska pergola  
Pirnar

Ena od možnosti so bioklimatske pergole. Z njimi si lahko ustvarite kakovostno bivalno okolje v vseh letnih časih in vseh vremenskih razmerah. Sodobne in povsem avtomatizirane pergole ustvarjajo bioklimatske pogoje, zaradi katerih lahko ljudje pod njimi uživajo vse leto. Zagotavljajo namreč nadzorovano senčenje v sončnem vremenu in popolno zaščito pred dežjem, kadar pa uporabniki želijo, da jih pobožajo sončni žarki, se stropne lamele delno ali docela razprejo. Različni modeli vsak na svoj način nagovarjajo potrebe in želje posameznika.

Lamele predstavljajo enega ključnih elementov pergole, saj nudijo neposredno zaščito pred dežjem, soncem in vetrom, so motorizirane in električno nastavljive pod različnimi koti (0-135 º). Z različnimi oblikami osvetlitve in možnostmi zatemnitve boste lahko pod bioklimatsko pergolo preživeli nešteto nepozabnih romantičnih večerov v dvoje ali se družili s prijatelji pozno v noč.

Lamele bioklimatske pergole so motorizirane in električno nastavljive pod različnimi koti.
Foto: Djd/ Weinor

Zimski vrt

Dobra rešitev je lahko tudi zimski vrt, ki ponuja idealno zavetje pred zunanjimi vplivi in omogoča podaljšano bivanje v sožitju z naravo. Vendar pa je postavitev zimskega vrta precej obsežen projekt in zahteva znatno investicijo.

V hladnejših mesecih se zimski vrt pokaže v najboljši luči. Jesen in zimo lahko doživite v prijetni toplini.
Djd/bundesverband Wintergarten

Bi raje nadstrešek 

Za tiste, ki želite manj zahtevno rešitev, je tu ideja o nadstrešku, ki ga lahko opremite s premičnimi steklenimi stenami. S tem preprostim korakom lahko običajno teraso z nadstreškom spremenite v elegantno zastekljeno teraso. Nadstrešek s premičnimi steklenimi stenami nudi prilagodljivost ne glede na vreme. S pomičnimi stenskimi elementi omogoča izmenjavo zraka pri visokih temperaturah in zapiranje sten takrat, ko želite, da je pod nadstreškom bolj toplo.

Djd/joka-system

Steklene stene in streha

Popolna zasteklitev z vseh strani zagotavlja zaščito pred vremenskimi vplivi in ohranja zasebnost. Z dodatkom strešnih drsnih oken omogoča stalno kroženje zraka, kar preprečuje pregrevanje v visokih temperaturah. Notranjost lahko osvetlite s točkovnimi LED svetili ali LED-trakovi, kar ustvari prijetno vzdušje tudi v večernih urah.

Z uporabo nadstreška s premičnimi steklenimi stenami lahko vaš vrt postane udoben prostor za bivanje, ne glede na vremenske razmere, in vam omogoči, da ostanete povezani z naravo vse leto.

Nadstrešek s premično zasteklitvijo 
Djd/joka-system
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta