(AVDIO) Grema na kafe z Damirjem Battistijem: V Mariboru delovnih mest več kot kadra

Miha Dajčman Miha Dajčman
14.01.2020 19:26

Damir Battisti je direktor podjetja Adecco za vzhodno Slovenijo in športni zanesenjak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damir Battisti si želi, da Mariborčani ostanejo v mestu, "da si rečemo, da je to naše mesto, in gremo skupaj naprej."
Igor Napast

Ukvarja se s kadri v podjetjih, človeškimi viri, kot se temu še reče po slovensko. Od leta 2001 dela za Adecco, vodi regijski oddelek na agenciji za zaposlovanje. Ob tem se ukvarja s številnimi projekti, med njimi prednjačijo zgodbe, povezane s športom. Je del novonastale športne agencije Proelium, ustanovil je blagovno znamko Sporttisti, je športni direktor amaterske košarkarske ekipe Adecco in predsednik ŠKD Dražen Petrović. Z Damirjem Battistijem smo se srečali v srcu Tezna, kot je dejal, v lokalu Mlečni kafe. "Frekvenca zanimivih ljudi, Tezenčanov, je tu največja, od tod prihajam. Tukaj so na dnevnem redu tezenske zgodbe," je o izbiri lokala ob kavi z mlekom povedal Battisti.​

Vabljeni k poslušanju pogovora na povezavi TUKAJ.
{soundcloud}https://soundcloud.com/vecerpodkast/grema-na-kafe-damir-battisti{/soundcloud}

V soboto ste s športno agencijo Proelium, katere del ste, organizirali gala dogodek v enem od mariborskih hotelov. Zakaj ste se lotili tega projekta?
"Športna agencija Proelium je ena od zadev, ki sem se jih lotil ob rednem delu. S kolegom Janom Ternjakom sva se tega lotila zaradi svoje duše in ker v to verjameva. S športom smo močno povezani, saj te ob številnih obveznostih sprosti. Z Janom sva ugotovila, da manjka povezovanje med športniki v Mariboru, med različnimi talenti in gospodarstvom na drugi strani. Na obeh straneh je veliko priložnosti - za gospodarstvu, da prepozna potencialen marketing v ljudeh, ki prihajajo, in v mladih športnikih, ki potrebujejo vodenje v pripravah na pasti, ki te vodijo v športu in poslovanju, ki mu sledi. Elitni šport je samo posel, do tja pa je ogromno pasti. Narediti želimo načrt B ali celo načrt C, da bo tudi v težkih življenjskih situacijah športnikom lažje. Imamo tudi mentorstva, s pomočjo Marcosa Tavaresa in različnih profesionalnih institucij na različnih področjih. Odzivi po soboti so bili fantastični. Verjamem, da gresta gospodarstvo in šport tesno skupaj, če so zadeve primerno pripravljene."

Na prireditvi je bilo mogoče videti, kako športno raznolik je Maribor. Je prednost ali slabost, da na majhnem trgu uspeva toliko panog in športnikov? Je kapitala za vse panoge dovolj?
"Je dovolj. Je pa čas sponzoriranja na neki tradicionalni način mimo. Zakaj je neki športnik dodana vrednost za podjetje, je prvo vprašanje, ki si ga moramo postaviti. Podjetju se mora vlaganje v športnika obrestovati, a uspešna investicija se lahko podjetju dvojno povrne."

Zelo ste aktivni v košarki. Amaterska ekipa KK Adecco je v ligi PARKL vrsto let v vrhu.
"S košarko sem povezan že od mladih nog. Je šport, pri katerem lahko brez dodatnih stroškov samo vzameš žogo in se že družiš s prijatelji. Žal so danes mnoga takšna druženja zamenjale aplikacije.
Naša ekipa nastopa v ligi, ki ima na tem območju 20-letno tradicijo, in imamo se dobro. Vse skupaj pa skušamo voditi na način, kot to delajo prvoligaši, pri čemer je v ospredju druženje. Se pa spogledujemo s tekmovanjem v zvezni ligi, saj bi Maribor radi spet postavili na zemljevid slovenske košarke. Tudi kolegi v Braniku imajo enake poglede, delajo dobro, kot sedaj kaže."

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta