Biblos: Knjižnica kar doma

Klemen Polanec Klemen Polanec
07.05.2019 16:28

Šolarji OŠ Draga Kobala so spoznavali bralnike in knjige v novih formatih. In ugotovili, da imajo veliko prednost - vse imajo enako debelino.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekritična raba socialnih spletnih omrežij, na katerih lahko zbiraš všečke tudi za najbolj nesprejemljiva dejanja in besede, neodločni odzivi odgovornih institucij ter predvsem vse slabša ozaveščenost staršev so le vrh ledene gore, ugotavlja Stane Berzelak. 
Andrej Petelinsek
Andrej Petelinšek

Vse več bralcev, ki so sicer redni obiskovalci knjižnic, vedno raje poseže po elektronskih knjigah. K temu je v veliki meri pripomogel sistem Biblos, ki ponuja preprost dostop do e-knjig kjerkoli po svetu. Biblos povezuje založbe, knjižnice in bralce vseh starosti, nad njimi so bili navdušeni tudi učenci Osnovne šole Draga Kobala, ki so se danes spoznali z elektronskimi knjigami in bralniki. Na nekajtedensko posojo so bralnike prejeli učenci osmega razreda Osnovne šole Draga Kobala, ki so bili nad njimi več kot navdušeni. Aleksander Jeršič, ravnatelj osnovne šole, se je za sodelovanje z Založbo Beletrina, ki je vzpostavila sistem Biblos, odločil zaradi pomanjkanja fizičnih knjig v šolski knjižnici in tudi okoliških. Poudarja, da je nekatere naslove v knjižnicah skoraj nemogoče dobiti, predvsem ob Cankarjevem tekmovanju. S predstavitvijo elektronskih bralnikov pa želi mlade spodbuditi, da bi čim več brali, a ne samo tistih knjig, ki jih morajo. Mnogo učencev bralnikov elektronskih knjig še pred predstavitvijo ni poznalo. Ob vprašanju, ali bodo sedaj brali več, pa je eden izmed njih odgovoril: “Mislim, da ja. Na bralniku ne vidim števila strani, kar je dobro, saj me po navadi, ko v roke primem knjigo, zaradi debeline kar mine do vsega.”

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta