Dneva odprtih vrat za cepljenje v Mariboru

Jana Juvan
15.06.2021 00:16
V četrtek bodo v športni dvorani UŠC Leona Štuklja cepili s cepivom Johnson&Johnson, do porabe zalog tega cepiva tudi v petek, nato pa z AstraZeneco
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

V četrtek in petek se bodo lahko prebivalci Maribora z okolico brez predhodnega naročanja cepili proti covidu-19. Tako se mariborski cepilni center pridružuje vseslovenski akciji na pobudo zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja, ki je ocenil, da je v Sloveniji trenutno "dovolj cepiva proti covidu-19, da lahko preidemo na Slovencem bolj domač način cepljenja", s čimer želijo doseči večjo precepljenost prebivalstva.

Dneva odprtih vrat za cepljenje v Mariboru bosta torej v četrtek, med 9. in 13. ter med 14. in 19. uro ter v petek, med 8. in 13. ter med 14. in 19. uro. Cepljenje bo potekalo v športni dvorani UŠC Leona Štuklja. V četrtek bodo cepili s cepivom Johnson&Johnson, do porabe zalog tega cepiva tudi v petek, nato pa z AstraZeneco.

Igor Napast

Iz mariborskega zdravstvenega doma sporočajo, da imajo na razpolago 3500 odmerkov cepiva Johnson&Johnson in 13.500 odmerkov cepiva AstraZeneca.

Vsak, ki se želi cepiti, mora imeti s seboj zdravstveno kartico in osebni dokument. Ko bodo prišli do sprejemne točke, bodo dobili zaporedno številko, po kateri bodo nato klicani v dvorano na cepljenje.

Igor Napast

Mariborski cepilni center je doslej sicer cepil okoli 70.000 oseb oziroma nekaj več kot 49 odstotkov prebivalstva, ki ga pokriva. Da bi dosegli vsaj 60-odstotno želeno precepljenost, s katero bi lahko učinkoviteje zajezili širjenje virusa, morajo cepiti 84.000 oseb. Na čakalni listi je trenutno še 240 ljudi, poleg tega prihodnji teden nameravajo še 10.000 ljudi cepiti z drugim odmerkom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta