DOBA Fakulteta ponovno prejela mednarodni certifikat EOCCS za kakovost spletnega izobraževanja

M. S.
22.07.2024 12:55

Presoja kakovosti in doseganje standardov študija je potekala pri magistrskih predmetih Kreativno upravljanje človeških virov za konkurenčne prednosti, Metodologija raziskovanja ter Komuniciranje z vplivnimi javnostmi in lobiranje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V študijskem letu 2023/2024 na DOBA Fakulteti online študira 2000 študentov, ki študirajo iz 46 različnih držav sveta.
Janko Rath

DOBA Fakulteta je prejela podaljšanje prestižnega mednarodnega certifikata EOCCS, ki ga podeljuje Evropsko združenje poslovnih šol (EFMD - European Foundation for Management Development). Pridobljen certifikat fakulteto postavlja v družbo najuglednejših poslovnih evropskih šol, študentom DOBA Fakultete pa zagotavlja visoko kakovostno izvedbo online študija po najvišjih mednarodnih standardih.

EOCCS (EFMD Online Course Certification System) je mednarodni akreditacijski sistem, ki ga podeljuje Evropsko združenje poslovnih šo, osredotoča se na kakovost izvajanja online poslovnega izobraževanja. Kriteriji EOCCS sledijo strogi filozofiji mednarodnih akreditacij EFMD, kot sta EQUIS ali EPAS. Poudarek meril je na celotnem institucionalnem kontekstu online izobraževanja, programskih in predmetnih strukturah, izobraževalnih vsebinah, pedagoških pristopih za online študij, doseganju učnih izidov, podpori in skrbi za razvoj študentov, povezanosti z okoljem, internacionalizaciji, spremljanju in zagotavljanju kakovosti ter trajnosti.

Presoja kakovosti in doseganje ECCS standardov Dobinega modela online študija je potekala pri magistrskih predmetih Kreativno upravljanje človeških virov za konkurenčne prednosti, Metodologija raziskovanja ter Komuniciranje z vplivnimi javnostmi in lobiranje. Presojevalci, ugledni člani komisije iz priznanih mednarodnih šol, so v maju ocenjevali doseganje standardov kakovosti našega online izobraževanja. V tem času so opravili razgovore s 14 deležniki fakultete, predstavniki vodstva fakultete, akademskim in strokovnim osebjem, študenti in diplomanti.

V poročilu so presojevalci posebej izpostavili kakovostne vidike online izobraževanja – interaktivne elemente pri izvedbi predmetov, odlično timsko sodelovanje in interakcije, ustrezne metode ocenjevanja in podajanja usmerjenih povratnih informacij, interakcije med študenti, profesorji in online mentorji, odlično podporo študentom ter raznoliko uporabo mobilnih virov. Vse to dokazuje, da DOBA Fakulteti s svojimi inovativnimi pristopi sodi med vodilne in najambicioznejše izvajalce online študija v svetu.

V študijskem letu 2023/2024 na DOBA Fakulteti online študira 2000 študentov, ki študirajo iz 46 različnih držav sveta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta