Festival VOW: Ko je Maribor zanimiv vsej Sloveniji

Miha Dajčman Miha Dajčman
07.09.2022 10:00

Od danes do sobote se bodo v Vetrinjskem dvoru družili in povezovali navdušenci nad alternativno kulturo in njeni ustvarjalci

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Organizatorji Festivala VOW Marko Židov, Nejc Pucko, Luka Lah in bobnar skupine MRFY Rok Klobučar. 
Arhiv Organizatorjev

Z uspešno prvo izvedbo Festivala VOW - Voice of Wetrinsky lani septembra, ko so mladi slovenski glasbeniki v družbi obiskovalcev dogodkov v Mariboru preživeli več dni, so organizatorji festivala dobili potrditev, da mesto ob Dravi potrebuje prireditve, na katerih se družijo in povezujejo obiskovalci in ustvarjalci. V Vetrinjskem dvoru se bo drugi Festival VOW začel z današnjo razstavo, v četrtek, petek in soboto pa bo ob druženju v ospredju glasbeno dogajanje.

"Nastopajoče smo že lani povabili, da v mestu ostanejo več dni. Dodana vrednost festivala je bila in bo tudi letos, da se lahko obiskovalci družijo s nastopajočimi, zaradi katerih pridejo na festival. Seveda nastopajočih v to ne silimo, toda ker gre za sproščeno sceno, je tega veliko. Na dogodek povabimo umetnike, s katerimi se že razumemo. Festival pa je priložnost, da se še bolj povežemo, spoznamo, da izmenjamo ideje in da scena raste," razloži Marko Židov iz kluba Wetrinsky, ki je eden od organizatorjev dogodka. Prvo izvedbo prireditve sta s sofinanciranjem podprla ministrstvo za kulturo in Mestna občina Maribor. Čeprav so bili odzivi in ocene prve izvedbe festivale odlični, tokrat organizatorji pomoči z razpisov niso prejeli. "Odgovor je bil, da pomoči tokrat ne potrebujemo, saj da zmoremo dogodek izpeljati sami. To me žalosti, ker to onemogoča razvoj. Program smo nekoliko skrajšali, a še vedno ostaja pester," pravi Židov. V četrtek bodo v Vetrinjskem dvoru nastopili Koala Voice in Softskinson, v petek skupina Matter, reperka Sahareya, to bo njen prvi nastop v Mariboru, SunnySun in Fluff, v soboto bodo za glasbo skrbeli RotorMotor, Eliaz, Dacho in Marc Mare, Polner in drugi.

"Veseli nas, da smo lani v Maribor privabili ljudi iz cele Slovenije. Tudi letos si obetamo, da bo tako. Dober glas o prostoru, vsebinah in energiji se je že razširil. Želimo si, da Maribor postane zanimiv mladih in drugim iz vse Slovenije, in ti koraki nam že uspevajo," je prepričan Židov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta