(FOTO) Deseta Štengijada: Policisti znova v boj s 454 stopnicami

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
21.05.2024 15:00

Štengijada, ki jo pripravlja PU Maribor, je bila tudi tokrat dobrodelna

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V boj s "štengami" se je podalo kar 89 ekip oziroma 267 tekmovalcev. 
Sašo Bizjak

Pod vznožjem Kalvarije se je znova vila dolga kolona tekačev, ki so čakali, da zagrizejo v 454 stopnic na že deseti Štengijadi. Na dobrodelno prireditev v organizaciji Policijske uprave Maribor se je prijavilo kar 91 mešanih ekip oziroma 273 tekmovalcev, v glavnem policistov in policistk iz vse države. Nekateri so bitko s "štengami" vzeli ležerno, drugi zelo resno. Najhitreje jih je premagala trojica policistov s Tolmina, ki je za vzpon potrebovala dve minuti in 53 sekund.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

"V prvi vrsti gre za druženje s humanitarno noto. Vendar imamo v policiji tudi kar nekaj resnih športnikov in rekreativcev, ki pa jim je zelo pomemben čas in to tekmovanje vzamejo zelo resno," je povedal Venčeslav Markuš, policijski inšpektor iz PU Maribor in organizator dogodka.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

S prijavninami so zbrali okoli 1700 evrov. Znesek bodo tokrat namenili Centru Gustava Šiliha za nakup športnih rekvizitov, izvedbo športnih dejavnosti in udeležbo na igrah specialne olimpijade. Fundacija Gorana Dragića in Nogometna zveza Slovenije sta prispevali še majici s podpisom košarkaša Gorana Dragića in podpisi slovenske nogometne reprezentance. Center Gustava Šiliha ju bo v prihodnjih dneh dražil na spletu, izkupiček pa bo prav tako namenjen športni dejavnosti otrok s posebnimi potrebami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta