(FOTO in VIDEO) Festival Lent napolnil mesto, lentalo se je do zgodnjih ur

J.K.
22.06.2024 11:34

Lent ne bi bil Lent, če ne bi sredi Magnificovega koncerta padlo nekaj kapljic dežja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Lepo vreme in prvi dan Festivala Lent sta včeraj zvečer napolnila mesto. Lokali v središču in na Lentu so bili polni. Ljudje so se sprehajali po novi promenadi in se odpravili na koncerte. Na novem odru pri Stari trti so ob 20h nastopili Marina & The Kats. Na Jurčkovem-Večerovem so igrali najprej ljubljanska zasedba Nenad Kriljiv, nato še Before Time. 

Marina & The Kats na novem odru pri Stari trti. 
Sašo Bizjak
Vinsko lentanje. 
Sašo Bizjak

Na Glavnem odru je bilo vse pripravljeno za Magnifica in njegov disko šlager bend.

"Hvala, Maribor, da ste me povabili medse. Zadnje čase imam v Ljubljani s tem težave. Danes bom vaš dušni pastir. Nič kaj takega ne zahtevam od vas, razen da mi slepo sledite. Prav gotovo ne boste nikamor prišli," je dejal v uvodnem pozdravu mariborski publiki.

Magnifico in njegov disko šlager bend. 
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Večkrat je publiko vprašal, če se čutijo. "Če se čutimo, obljubim, da vas odpeljem do matere božje." Vmes je tudi zajodlal. Proti koncu je nanizal hite, kot so Hir aj kam, Silvija, Samo ljubezen, Halo gospodična. Prek Pukni zoro je dejal, da je pesem postala nacionalno blago, kot tudi on, čeprav je le skromni avtor. Zaključil je z disko verzijo Evo me narode. Vmes je, kot se za otvoritev Lenta spodobi, padlo tudi nekaj kapljic dežja. Sedeča publika je vstala šele ob Pukni zoro, medtem ko so na stojiščih ljudje ves čas plesali.

Sedeča publika je vstala šele pri Pukni zoro. 
Sašo Bizjak
Lent je napolnil mesto. 
Sašo Bizjak
Sprehajalci na promenadi. 
Sašo Bizjak

Na letnem odru Minoriti je nastopila bosanska sedvah pevka Amira Medunjanin z bendom. Na Minoritih se je nato nadaljeval tradicionalni lentovski after vse tja do zgodnjih ur. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta