(FOTO) Minigozdiček pred blokom v Ljubljanski ulici v Mariboru dobil ograjo

Igor Selan
29.03.2021 15:18
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Postavitev ograje je bila zadnje dejanje projekta, s katerim želijo mesto čim bolj prilagoditi na podnebne spremembe. Foto: Sašo BIZJAK
Sašo Bizjak

Iniciativa Mestni zbor (IMZ) in Organizacija za participatorno družbo sta v sodelovanju z Mrežo za prostor in Mestno občino Maribor minuli konec tedna na zelenici pred blokom v Ljubljanski ulici 19 končali zasaditev minigozdička po metodi Miyawaki, prvega takšnega v Sloveniji. Na območju velikosti teniškega igrišča so novembra zasadili kar 853 dreves in grmovnic, v soboto in nedeljo pa so okoli gozdička postavili še ograjo. Ograja je bila postavljena zato, da se zavarujejo sadike, saj to ni gozdiček, skozi katerega bi se sprehajali, temveč je namenjen zgolj opazovanju od zunaj.

Na območju velikosti teniškega igrišča so zasadili kar 853 dreves in grmovnic.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Kot je povedal Matic Primc, je cilj projekta zmanjšati vpliv toplotnega otoka in povečanje biodiverzitete. "Postavitev ograje je bila zadnje dejanje projekta, s katerim želimo mesto čim bolj prilagoditi na podnebne spremembe. V celoti je delo prostovoljcev, bo pa projekt vendarle dobil nadaljevanje, saj bodo dijaki in študentje izvajali monitoring biodiverzitete. V projekt smo želeli vključiti čim več ljudi, predvsem okoliških stanovalcev, a žal to zaradi epidemije ni bilo mogoče," je povedal Primc.

Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta