(FOTO) Pe(s)t pred dvanajsto - Tadej Vesenjak, trobilci in bobnarji

pv
17.04.2021 13:16
Danes je spet odmevala glasba z dveh mariboskih historičnih balkonov in Jurčka
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pet pred dvanajsto pred Rotovžem
Saso Bizjak

Pod balkonom mestne hiše na Glavnem trgu in pod grajskimi arkadami je bila zastava z napisom "Narodni dom v boju za kulturo" in logotipom s stisnjeno pestjo. Na balkonu je bil kantavtor Tadej Vesenjak, v grajskem zunanjem hodniku pa trobilni Trobilni kvintet BBS. Tretji oder je bil mobilni, Jurček je prevažal bobnarje Plesne izbe. Ko se je Tadej Vesenjak po pol ure ravno poslovil in se je primerno distancirano poslušalstvo na Glavnem trgu začelo razhajati, se je zaslišal odmev bobnov s promenade na Lentu.

Tadej Vesenjak na balkonu
Saso Bizjak

To niso bili organizirani in javno napovedovani koncerti, in, kot pravijo v Narodnem domu, tudi ne zabava, temveč dramilo in opozorilo.

"V Narodnem domu Maribor pravimo: Dovolj je! Skrajni čas je za odpiranje dvoran, za takšne rešitve, ki bodo tudi v zaostrenih razmerah glasbenim in drugim kulturnim ustvarjalcem omogočale delovanje, ljudem pa obiskovanje kulturnih prireditev. Seveda varno, brez nevarnosti za širjenje bolezni, z vsemi potrebnimi ukrepi."

Kar so zapisali ob ponedeljkovem prvem spontanem muzikalnem dramilu, so včeraj znova potrdili. Potrdilo pa se je tudi, da sta živo muziciranje in nenazadnje živ navdušen aplavz nenadomestljiva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta