(FOTO) Štajersko podjetje "Čeferinove maske" pripeljalo v Slovenijo. "Najbolj stresna pot doslej ..."

Miha Dajčman Miha Dajčman
20.03.2020 18:10

Prevozniško podjetje iz Marjete na Dravskem polju je po številnih zapletih iz Belgije v Slovenijo prepeljalo zaščitne maske, ki jih je po posredovanju Aleksandra Čeferina donirala fundacija Jacka Maja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"S tem se bo še nekoliko razbremenil pritisk na zdravstveni sistem, to bo dodatno olajšanje," je ob prevzemu zaščitnih mask povedal obrambni minister Matej Tonin.
Robert Balen

Štajersko podjetje Ga+Gr transport je v skladišče Uprave RS za zaščito in reševanje v Rojah dostavilo 300.000 zaščitnih mask, ki sta jih po posredovanju predsednika Uefe Aleksandra Čeferina donirali fundacija spletnega trgovskega velikana​ Alibaba in fundacija lastnika Alibabe Jacka Maja.
A brez zapletov pri prevozu mask ni šlo. Podjetje iz Marjete na Dravskem polju opravlja veliko hitrih prevozov. Za tega so prejeli ponudbo Pošte Slovenije. Posel so sprejeli, a so se dogovorili, da bodo prevoz blaga iz Belgije v Slovenijo opravili brezplačno. "V dobro Slovenije. To smo naredili za ljudi," nam je po opravljenem prevozu po telefonu dejal Martin Greif. Pa čeprav bo tudi njihovo podjetje občutilo vpliv gospodarske ohladitve zaradi koronavirusa.
{twitter}https://twitter.com/PocivalsekZ/status/1241024941815971840{/twitter}

Težave od samega začetka

Težave s prevozom 300.000 mask, ki jih Slovenija v teh dneh nujno potrebuje, na trgu pa so zelo iskana roba, so se začele na samem začetku, nam je povedal Greif. "Naša voznika sta na naklado v Belgijo prišla že dan prej. V četrtek zjutraj, ko bi robo morali prevzeti, so nam dejali, da mask ni. Po pregovarjanju, v akcijo so stopili tudi predstavniki Pošte Slovenije in sam Aleksander Čeferin, so maske le našli. Težave so bile tudi z belgijsko carino, papirjev nikakor nismo dobili, a naposled nam je le uspelo," je pojasnil Greif.

Najbolj stresna pot doslej

Štajersko prevozniško podjetje je v Ljubljano iz Belgije po številnih zapletih dostavilo 300.000 zaščitnih mask.
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta