Grema na kafe z Valerijo Grubelnik: Za valentinovo letos tulipani

Miha Dajčman Miha Dajčman
12.02.2019 16:43

Cvetličarska mojstrica Valerija Grubelnik bo novembra proslavila deset let svoje cvetličarne na križišču Tyrševe in Krekove ulice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za valentinovo se tradicionalno podari vrtnica, a ker cena teh na cvetličarskih borzah ob prazniku zaljubljencev naraste, je Valerija Grubelnik bolj naklonjena tulipanu.  
Sašo Bizjak

Z Valerijo Grubelnik, lastnico znane cvetličarne v Tyrševi ulici, smo se srečali tik pred prvim vrhuncem cvetličarske sezone, praznikom zaljubljencev. Razložila nam je, da je v cvetličarnah na voljo bolj kakovostno cvetje kot v trgovskih verigah in večjih centrih. Kavarno Ilich je izbrala, ker je okrašena z njihovim cvetjem, in dodala: "Pa ker imamo radi sladko." Pila je belo kavo.

​Kakšni so pri vas zadnji dnevi pred valentinovim?
"Smo kar v gneči. Ravno prejemamo prvo cvetje, ki ga bomo pripravili za kasnejšo prodajo. Izdelali bomo šopke, dekoracije, lončnice bomo aranžirali, uredili cvetličarno ..."

Koliko dobaviteljev imate?
"Enega, glavnega dobavitelja. Od njega prevzamemo 99 odstotkov materiala, nekaj malega nabavimo še v Avstriji. Naše cvetje prihaja iz Nizozemske, tja pa ga pripeljejo iz celega sveta."

Se vam zdi, da se bolje počutimo v prostorih, ki so okrašeni s cvetjem?
"Dekoracija je zelo pomembna. Ljudje pa radi hodimo v lokale, kjer nam je prijetno. Dekoracija nas pritegne in umiri, da se počutimo prijetno."

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta