(INTERVJU) Matic Matjašič: Pri kulturi že sedem let kršimo zakon

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
10.12.2019 18:54

Prvo leto župana Arsenoviča: Kakšna je ocena Matica Matjašiča, najmlajšega mestnega svetnika iz koalicijske "Liste mladih. Povezujemo"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matic Matjašič: "Pričakoval sem novo politiko, drugačen način kadrovanja, da ne bo toliko političnih iger in delitev na koalicijo in opozicijo, na kavbojce in indijance."
Sašo Bizjak

Izvolitev župana Arsenoviča so po mandatih Kanglerja in Fištravca pospremila tudi velika pričakovanja o drugačni politiki, prelomu s starimi, spornimi praksami. Je Arsenovič v prvem letu mandata upravičil ta pričakovanja?
"Zagotovo je Arsenovič boljši župan kot prejšnja, so pa prav ta visoka pričakovanja po enem letu prinesla tudi največja razočaranja. Pričakoval sem novo politiko, drugačen način kadrovanja, da ne bo toliko političnih iger in delitev na koalicijo in opozicijo, na kavbojce in indijance. Da bo skušal sodelovati z vsemi. Če bi bil jaz župan, sploh ne bi imeli koalicije in opozicije. Skupaj bi naredili programski dokument. Tukaj se strinjam s Kanglerjem in Pelkom, pa to redko rečem - da bi bilo smiselno pred večjimi projekti povabiti vse stranke na usklajevanja. To pogrešam. To je prejšnji župan delal, zdaj pa tega ni."

Matic Matjašič
Igor Napast
Matic Matjašič (v sredini) je eden najbolj aktivnih mestnih svetnikov. Ob njem sedita Igor Jurišič in Tatjana Frangež.
Igor Napast
Matic Matjašič
Sašo Bizjak
Matic Matjašič je Sašo Arsenoviča podprl že pred drugim krogom županskih volitev leta 2018. Zdaj se njuni politični poti razhajata. 
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta